NPolls: geld verdienen met vragen beantwoorden

Met de iPhone-applicatie NPolls kun je vragen beantwoorden en zelfs vragenlijsten aan anderen voorleggen. Dat is leuker dan je denkt, omdat je na afloop de resultaten van de vragen te zien krijgt.

NPolls voor iPhone iPod touch iPad‘Met het oog op de gebeurtenissen in Noorwegen; groeit het radicalisme in Europa?’, ‘Als een vriend je uitnodigt voor Google+, schrijf je jezelf dan in op het sociale netwerk?’ Zomaar twee vragen die langs kunnen komen in de iPhone-applicatie NPolls. Die legt de gebruiker verschillende vragenlijsten voor. Na afloop worden de antwoorden van alle deelnemers in fraaie grafieken en tabellen getoond en krijgt de invuller geld. De twee maanden oude applicatie lijkt een sleeperhit te worden, want aan elk onderzoek doen al snel 5000 mensen mee.

De vragen in NPolls zijn actueel en vaak interessant en dat is niet zo raar, want ze kunnen tegen betaling door gebruikers zelf worden aangemaakt. Aan de basis van de onderzoeken staan vooralsnog geen commerciële bedrijven die graag willen weten of je al van product X hebt gehoord.

NPolls vragenlijst fototoestelDe applicatie lijkt daar echter zeer geschikt voor, omdat er een interessant businessmodel achter zit. Als je je registreert met mailadres, krijg je na afloop van elk vragenonderzoek namelijk 20 dollarcent. Je wordt uitbetaald als je 10 dollar bij elkaar hebt verzameld. Dat geld wordt gestort op je PayPal-rekening. Bij het aanmaken van een account dien je wel een indicatie van je eigen inkomen te geven.

NPolls pushberichtPolls kunnen door iedereen blanco worden aangemaakt, maar er zijn ook sjablonen die verder ingevuld kunnen worden. De antwoorden op de vragen worden in mail naar de eigenaar van de vragenlijst gestuurd. Handig voor een afstudeeronderzoek! Iedereen die de applicatie heeft, krijgt een pushbericht en kan de vragen beantwoorden. Natuurlijk is het voor de interviewer wel lastig om een beeld te krijgen van de ondervraagde. De enige overeenkomst lijkt te zijn dat het om bezitters van een iPhone, iPod touch of iPad gaat. Bij 5000 ondervraagden sluit een onderzoek. Bij populaire onderwerpen is dat aantal al in twee dagen behaald. De prijs van een onderzoek uitzetten via NPolls hangt af van welke persoonsgegevens je wilt verzamelen (er geldt een meerprijs voor de locatie en inkomens van ondervraagden) en of de antwoorden wel of niet publiekelijk worden getoond.

NPolls is een geheel gratis applicatie maar heeft wel reclames in beeld. Het onderzoek ‘Apps World’ laat echter zien dat 64 procent van de gebruikers dat het prettigste verdienmodel van een applicatie vindt. De volgende vraag is dus: waar gaat het succes van NPolls eindigen?

Downloaden: NPolls (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2011, 14:20
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen apollo, enquête, onderzoek, vragen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.