Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

NOS-app en NOS Teletekst voor iPhone en iPad vernieuwd

NOS en NOS Teletekst voor iPhone en iPad zijn vernieuwd. Teletekst is vooral leesbaarder en scherper geworden; liveblogs doen hun intro in NOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

De Nederlandse Omroep Stichting heeft haar nieuwsapps voor de iPhone en iPad voorzien van updates. In de nieuwsapp NOS voor beide platformen kan je nu liveblogs volgen, bijvoorbeeld bij een ramp of een belangrijke sportwedstrijd. Audio- als videofragmenten, foto’s, tekst en bijvoorbeeld tweets zijn allemaal geoptimaliseerd voor het mobiele platform. NOS Teletekst is vooral op de iPad onder handen genomen. Daar kan je het nieuws nu ook in de landscape-stand lezen.


nos nieuws appIn de nieuwsapp NOS gaan de meeste vernieuwingen juist op voor de iPhone. Artikelen die je al hebt gelezen worden nu als zodanig gemarkeerd in de applicatie en ook de overgang van de ene naar de andere dag in nieuwsoverzichten wordt meer benadrukt. Verder is er een grotere selectie van uitgelichte artikelen op de voorpagina. De NOS heeft een duidelijk beleid over wanneer er liveblogs zijn en wat de volgende stap van de app zal behelzen, laat communicatieadviseur Sanne van den Aakster van NOS aan iCulture weten:

We starten een liveblog bij een grote nieuwsgebeurtenis of (sport-)evenementen, zoals bij een Eredivisie speelronde. Je herkent een liveblog aan het rode label ‘Live’ in de nieuwslijst. De volgende stappen zijn het verbeteren van de presentatie van livestreams, de navigatie van de iPhone-app en het toevoegen van categorieën.

Ook NOS Teletekst heeft trouwens veranderingen die buiten de iPad interessant zijn. Behalve de landschapsstand, zijn de Teletekst-pagina’s scherper geworden, hoor je snelheidsverbeteringen te merken en er zijn fouten uit de app gehaald. De troefkaart is wel voor Apple’s tablet. Daarop kan je in de instellingen aangeven of je links- of rechtshandig bent en daar wordt rekening mee gehouden met de weergave van het toetsenbord en je favoriete Teletekst-pagina’s. In de portretstand van de iPad worden favorieten onder het Teletekst-scherm geplaatst.

Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+))
Downloaden: NOS Teletekst (gratis, universeeel, iOS 4.3+)

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.