NOS lanceert officiële Teletekst-applicatie voor iPhone

De NOS lanceert vandaag een eigen Teletekst-applicatie voor de iPhone. Daarbij gaat het om een native-applicatie die erg snel werkt en straks ook via de AppStore verkrijgbaar is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Indexpagina van Teletekst.De NOS lanceert vandaag een nieuwe dienst voor de iPhone: een eigen Teletekst-applicatie. Voordat iedereen nu gaat roepen: “Die was er toch al?” Inderdaad, je kon al de niet-officiële Teletekst-webapplicatie gebruiken, maar bij de NOS-versie gaat het om een native applicatie die je op iPhones (met jailbreak) kunt installeren. De applicatie wordt op dit moment in een beta-versie uitgebracht en wij hebben de primeur!


We hebben de Teletekst-applicatie al uitgebreid mogen testen en kunnen melden dat het zeer snel werkt en dat de pagina’s op een handige manier aanraakgevoelig zijn gemaakt. Dat wil zeggen, dat je elke pagina ook actief kunt oproepen door op het paginanummer te tikken. Zodra er applicaties voor de iPhone SDK beschikbaar komen, zal de NOS de huidige versie overzetten.

Eerder lanceerde de NOS al een Teletekst-applicatie voor iMode-toestellen en de Blackberry. Vamiddag lanceert de NOS tevens een applicatie voor Java, Symbian en Windows Mobile platforms.

De installatie-instructies en de URL van de source zijn vanaf 17:00 uur inmiddels te vinden op de NOS Nieuwe Media Blog.

Installeren: http://teletekst.e-office.com/iphone/repo

De NOS lanceerde vandaag ook een nieuwe mobiele website op m.nos.nl en er is een nieuwe mobiele applicatie die helaas niet geschikt is voor de iPhone. Via deze mobiele applicatie kun je het nieuws, laatste journaal, weersverwachtingen, buitenradar, file-informatie en Teletekst raadplegen. Bovendien kun je binnenkort via NOS Mobiel live sportwedstrijden volgen en komt Uitzending Gemist beschikbaar op de mobiele telefoon.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.