KvK brengt Handelsregister-app uit op iPhone

De KvK App Handelsregister voor iPhone heeft nog niet zoveel mogelijkheden en korte informatie opvragen is tweemaal zo duur als via de website.

KvK App Handelsregister iPhoneDe Nederlandse Kamer van Koophandel heeft haar Handelsregister uitgegeven op de iPhone. Met de iPhone-app die je kostenloos kan downloaden, kan je bedrijfsinformatie opvragen uit het handelsregister. Je hebt daarbij de keuze uit inschrijvingsinformatie en vestigingsinformatie in een korte en lange variant. De prijzen in KvK App Handelsregister liggen opvallend anders dan op de website van de KvK, maar je ontvangt de eerste vijf producten gratis.

De KvK Handelsregister-app op iPhone is niet al te gul met informatie. De producten die je gratis mag raadplegen, zijn steeds korte versies van de inschrijving of de vestiging. Daarin vind je ook nog een behoorlijke gegevensoverlap, zoals bijvoorbeeld het aantal medewerkers van een bedrijf, de geregistreerde werkzaamheden, telefoonnummer en het adres van registratie. De korte informatie kost €0,99 per onderdeel, dus je bent 1,98 euro kwijt om beide informatiedocumenten in te zien. Voor één cent meer koop je of de uitgebreide inschrijvingsinformatie of de uitgebreide vestigingsinformatie. Alle documenten kunnen gedeeld worden via e-mail.

KvK App Handelsregister zoeken KvK App zoekresultaten

De prijzen en informatie wijken behoorlijk af van de KvK-website. Daar kan je een compleet bedrijfsprofiel raadplegen, documenten van het bedrijf, de historie, jaarrekeningen en concernrelaties, allemaal in prijzen van 50 cent (korte informatie waar je in de iPhone-app 99 cent voor betaalt) tot 9,50 euro voor het complete bedrijfsprofiel.

Het kan logischer

Heel logisch is de app niet ingericht. Documenten die je hebt ingezien, worden handig bewaard in een schuifmenu aan de rechterkant van de applicatie. Maar als je op dezelfde bedrijfspagina het product wil inzien, dien je opnieuw te betalen. Dat kan een stuk slimmer. Zoeken in de app gaat aardig en kan op bedrijfsnaam, KvK-nummer en plaats. Maar vervolgens heb je in de zoekresultaten geen sorteermogelijkheden (bijvoorbeeld op afstand en alfabet), worden extra resultaten traag geladen, heb je geen gevoel waar je ongeveer zit in de lijst en tijdens het gebruiken kregen we ook eens een foutmelding, terwijl de app daarna wel in staat was meer resultaten te laden.

KvK App Handelsregister inschrijving KvK App product kopen iPhone

Verbetering in zicht

Het Handelsregister is niet de eerste applicatie van de KvK. In 2011 werd de Ondernemerstest uitgebracht die daarna niet meer is bijgewerkt. Met de Handelsregister-app heeft de Kamer van Koophandel meer voor ogen. Op den duur moet je meer soorten informatie kunnen kopen en wordt ook zoeken op locatie toegevoegd. De app belooft in de toekomst dus minder onhandig en onvolledig in informatievoorziening te worden. Hopelijk dan niet voor dubbele prijzen van de website.

Downloaden: KvK App Handelsregister (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2014, 13:23
Categorie Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.