Nimble Quest: beelden van nieuwe game maker Tiny Tower

De maker van Tiny Tower en Pocket Planes heeft beelden voor zijn volgende game NimbleQuest naar buiten gebracht.

NimbleQuest 1Pocket Planes– en Tiny Tower-ontwikkelaar NimbleBit werkt op het moment aan het spelletje NimbleQuest, dat over een paar maanden moet verschijnen. Details over deze game waren tot nu toe schaars, maar NimbleBit heeft TouchArcade een kijkje in de keuken gegund. In een zestal screenshots is te zien hoe het spel bestaat uit een groep fantasyhelden die als een trein door kerkers, grotten en binnenplaatsen vecht. Dat is volgens de ontwikkelaar gelijk ook het hele punt van het spel: je personages kunnen tijdens hun reis door levels niet stilstaan. Aan jou de taak om ze de juiste kant op te sturen.

NimbleQuest klinkt daarmee direct al een stuk interactiever dan NimbleBit’s eerdere spellen. In Tiny Tower en Pocket Planes was je vooral bezig met het beheren van je bedrijven, waardoor er buiten het simulatiesegment weinig ‘spel’ te vinden kon zijn. Door je personages te besturen zou NimbleQuest je een bezigheid kunnen geven waarbij je reflexen nodig zijn.

NimbleQuest 2

De bekende sociale haken van andere NimbleBit-titels zullen ook in NimbleQuest aanwezig zijn. Zo is het mogelijk om met vrienden online een gilde te starten, waarmee je de ranglijsten kunt beklimmen door een hogere score te halen. Het systeem klinkt erg als de Flight Crews in Pocket Planes, waarbij je ook een team kon samenstellen.

Een exacte verschijningsdatum voor NimbleQuest is nog niet bekend: we weten alleen dat het spel over “een paar maanden” zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 19:21
Categorie Games
Onderwerp nimblebit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.