Fotobewerker PicsPlay Pro: kleurenfilters tekenen op foto’s

PicsPlay Pro en PicsPlay voor iPhone en iPad zijn voorzien van nog meer bewerkingsopties: je kan selecties kleuren en kleurenfilters tekenen.

PicsPlay Pro iPhone iPod touch iPad fotobewerkingDe veelzijdige fotobewerker PicsPlay Pro heeft een grote update gekregen naar versie 1.7, die een scala aan nieuwe bewerkingen toevoegt. Zo kan je nu gebruik maken van de functie Color Splash, overeenkomstig met de naam van de iPhone-app die het principe al in 2009 hanteerde: je maakt de foto zwart-wit op het gedeelte dat je in wilt kleuren na. Het inkleuren kan nauwkeurig met een masker dat alles knalrood of zwart-wit maakt, je kan de kwastgrootte instellen en kan uitgebreid zoomen met pinch-bewegingen. Daarnaast kan je nu ook kleurenfilters zelf op de foto tekenen.

PicsPlay Pro foto's decorerenJe selecteert daarvoor een van de 200 gratis meegeleverde kleurenfilters in de FX Studio en kan daarna linksboven in beeld op de kwast drukken. Daarna krijg je dezelfde edit-opties als in de color splash-stand. Je kan met kwasten van formaat naar voorkeur delen van de foto met het filter erop weggommen, of juist erbij tekenen – en ook hier kan je zoomen om zeer nauwkeurig te werk te gaan. De toevoeging van een undo-knop en de mogelijkheid om de selectie om te keren zijn zowel in de color splash- als kleurenfilter-stand erg aangenaam. Als je eenmaal Apply drukt rechtsonder, kan je daarna namelijk niet meer bewerken.

Zowel de gratis als reclameloze betaalde versie van de app zijn daarnaast voorzien van de mogelijkheid om tekst op de foto vrij te bewegen over de foto, 32 nieuwe gekleurde randen en heeft een nieuw rechthoekig masker om selecties van andere foto’s mee te maken en die plaatsen op je huidige foto.

Met de nieuwe functies maait PicsPlay Pro gras voor de voeten weg van PicsArt Photo Studio, de onlangs op iPhone uitgekomen fotobewerker die op Android veel publiek voor zich wist te winnen. Het maakt van het overzichtelijke PicsPlay een nog uitgebreidere foto-app.

Downloaden: PicsPlay Pro (€0,89 zonder reclame, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: PicsPlay (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 19:55
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.