iOS game-update: nieuwe Bad Piggies teaser, Gun Bros 2 en opvolger Pocket Planes

Tiny Tower en Pocket Planes krijgen een opvolger van NimbleBit: Nimble Quest lijkt een moderne Snake met personages en tactieken.

GU DI Bad Piggies Road HogsBehoorlijke aankondigingen vandaag in de iOS game-update. Zo heeft ontwikkelaar NimbleBit het doek getrokken van de opvolger van de megaverslavende gratis spelletjes Tiny Tower en Pocket Planes. Het populaire van bovenaf-schietspelletje Gun Bros laat eveneens haar opvolger Gun Bros 2 zien in een eerste trailer die visueel een flinke schep bovenop het eerste deel gooit. Wil je nu alvast een flinke portie schietactie, dan moet je beslist de Trailer van de Dag zien: Syder Arcade. Wie graag wat stunteliger vliegt, kan zich verblijden met de nieuwe teaser voor een Bad Piggies-update.

Nieuwe content voor Bad Piggies

Je bent een echte game uit de stal van Angry Birds of je bent het niet. Bad Piggies wordt binnenkort door ontwikkelaar Rovio Mobile voorzien van een totaal nieuwe toevoeging aan het spel waarin je voertuigen bouwt en daarmee de finishlijn moet bereiken. De update zal door het leven gaan als Road Hogs. Een stukje door de ontwikkelaar vrijgegeven artwork (zie boven) geeft weg dat we waarschijnlijk nog even in hetzelfde (saaie) groen-gele kleurenpakket moeten bivakkeren. Maar het plaagt ook naar een nieuwe spelmatige toevoeging. Wordt Road Hogs een modus waarbij je constant op een eenwielertje moet balanceren? Wordt het een nieuw levelpakket? Of misschien wel een racestand waarin je met meerdere spelers naar de finish scheurt? Rovio-games worden regelmatig op woensdagen of donderdagen voorzien van updates, dus nog even wachten…
Downloaden: Bad Piggies (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Opvolger Tiny Tower en Pocket Planes: Nimble Quest

GU DI Nimble Quest groen screen GU DI Nimble Quest donker screenshot
De kleine ontwikkelaar NimbleBit was al verantwoordelijk voor twee enorme verslavingen op de iPhone. In Tiny Tower bouwde je een toren met verdiepingen, bewoners en werkplaatsen en in opvolger Pocket Planes vervoerde je mensen over de hele wereld met steeds grotere vliegtuigen. De nummer drie in de inmiddels bekende retrotastische pixelstijl wordt Nimble Quest. Dat heeft de ontwikkelaar bekend gemaakt aan TouchArcade. Het is qua principe wel een heel ander spel. Management speelt een ondergeschikte of zelfs onzichtbare rol. Het zwaartepunt ligt bij de actie die op Snake met statistiek lijkt. Je verzamelt wat strijders en die stuur je de arena in om tegenstanders omver te hakken en diamanten te verzamelen. De grote truc is dat je mannekes in een sliert bewegen en niet stil kunnen staan en dat je ze dus net zo lang hoeken en richtingen opstuurt totdat je af bent. Wel zullen er sociale elementen toegevoegd worden aan het spel: zo kan je een online gilde starten met andere spelers en stiekem verwachten we ook weer een ingebouwd ‘sociaal netwerk’ waarin je poppekes weer allerlei hilarische uitspraken doen. Nimble Quest moet over een ‘paar maanden’ verschijnen.

Gun Bros 2: mooier, maar meer?

GU DI Gun Bros iPhoneHet populaire schietspelletje GunBros van Glu Mobile, met meer dan 4000 recensies in de Nederlandse App Store, krijgt een vervolg. En dat niet alleen: in de Canadese App Store loopt zelfs al een probeerversie van de game om te kijken of de severs de belangstelling van de spelers aankunnen. Gun Bros 2 komt dus, en dat kan al snel het geval zijn. De bedoeling blijft hetzelfde: je bekijkt de actie van boven en hebt daarvoor twee sticks om de tegenstanders mee te doorzeven. Met de linker loop je door de omgeving, met de rechter draai en richt je. Door een vlug samenspel van de twee ‘virtuele sticks’ schiet je op de horden tegenstanders die op je af komen. Gun Bros had twee aspecten die het populair maakten: het was gratis en het had een online multiplayer waarin je samen met een andere speler de arena kon betreden. Dat aspect houdt Gun Bros 2 keurig in stad, maar we zijn benieuwd of ook de laatst geïntroduceerde online versus-stand in de eerste Gun Bros standhoudt in het vervolg. De trailer laat er nog niks over los. Wat wel duidelijk is, is dat het uiterlijk flink is opgepoetst en zonodig nog cartoonesker is geworden. We weten nog geen datum waarop ook wij Gun Bros 2 kunnen spelen. Hieronder een link naar het eerste deel.
Downloaden: Gun Bros 2 (gratis, universeel, iOS 3.0+)

Trailer van de Dag: Syder Arcade

GU DI Syder Arcade hardcore oldskool actieOLD SKOOL. NEW GAME. DEVILISH HARD. Vanaf het eerste moment in onderstaande trailer, als er een diskette in een ronduit vieze oude pc cd-lade wordt gedrukt, weet je wat je kan verwachten en dat weet de trailer weer. YOU KNOW HOW THIS IS GOING TO END: snoeiharde arcade-actie. Syder Arcade is een vlieg-schietspel van de zijkant of boven bezien (het maakt eigenlijk geen donder uit) dat alle registers opentrekt. Je wordt meegesleurd in een tranceveroorzakende wereld van pompende bliepmuziek en horden kogels, bommen, raketten en vijandige vlieggevaarten die op je af komen en die jij met alles wat je hebt moet ontwijken of kapotschieten. Syder Arcade ziet er fantastisch uit, met effecten die overal op het beeld spetteren en een fijnzinnig diep kleurgebruik, en daar zit nou juist ook het heikele punt. Het beeld van de iPhone is veel te klein om die ontwijk- en schietactie goed te huisvesten, helemaal als het er zo druk uitziet als in Syder Arcade. Maar heb je een iPad, wrijf dan in je handen voor een pittig en indrukwekkend arcade-avontuur. En gooi de tablet niet weg uit frustratie, wil je. Zo zonde.
Downloaden: Syder Arcade HD (€0,89, universeel, iPhone 4+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 19:03
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, glu mobile, iculture speelt, nimblebit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.