Nieuwszender Aljazeera brengt Engelse iPhone-app uit

De nieuwszender Aljazeera heeft een eigen iPhone-app uitgebracht waarin het nieuwsnetwerk haar internationaal georiënteerde nieuws brengt in het Engels. De applicatie is gemaakt door het Nederlandse Service2Media.

Aljazeera iPhone iPod touchDe nieuwszender Aljazeera heeft een eigen app uitgebracht die aansluit op haar internationale, Engelstalige kanaal. Het Nederlandse Service2Media tekende voor de ontwikkeling van de applicatie waarin je de televisiezender live kan streamen. Ook lees je het laatste nieuws en columns en kan je video’s en programma’s terugkijken. De artikelen en content van Aljazeera is constant onderverdeeld in apart nieuws over Afrika, Amerika, Azië, Centraal- en Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Europa.


Aljazeera nieuwsoverzichtMet een tabblad bovenaan een pagina kies je een werelddeel uit, waarbij de eerste optie Frontpage heet en een overzicht van alle laatste artikelen biedt. Het bovenste verhaal uit een rubriek wordt bovendien voorzien van een foto en korte inleiding. De Engelstalige artikelen zijn handig opgeknipt in korte alinea’s en zijn aan het einde voorzien van een opsla- en een deelfunctie. Met pijltjes rechtsboven kan je naar het vorige of volgende verhaal.

Naast de nieuws- en opninieverhalen en videocategorieën (livestream, programma’s en video) van Aljazeera, kan je ook de laatste berichten over het weer lezen en kan je zelf nieuws aandragen met de knop Your Media. Je krijgt dan een formulier voor je te zien waarbij je een omschrijving, een locatie en een foto toe kan voegen.

Een van de aardigste opties staat onder instellingen met een knop rechtsboven in het hoofdmenu. Daar heb je de keuze om de huidige artikelen in de app te downloaden voor offline-gebruik, zodat je ze ook internetverbinding door kan nemen. De applicatie gaat er vanuit dat het opslaan uiterlijk vijf minuten in beslag neemt.

Downloaden: Aljazeera (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 maart 2012 om 18:06
Onderwerp
Categorie
Nieuws
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.