iOS game-update: Angry Birds en Angry Birds Rio geüpdatet, Retro Racing en koopjes

De Angry Birds-games die eerder zijn uitgekomen dan in 2012, maken ruimte voor Angry Birds Space en diens opvolgers. Wel zijn Angry Birds en Angry Birds Rio voor de iPhone en iPod touch voorzien van flinke updates.

GU DI Angry Birds update iPhone iPod touch“Dit is niet de laatste update voor Angry Birds Rio, dus houd je ogen open”, schrijft ontwikkelaar Rovio Mobile in de update-notities van één van de Angry Birds-games die vandaag zijn geüpdatet. Vrij vertaald: de update hierna is wél de laatste toevoeging. Rovio is haar drie bestaande Angry Birds-games aan het afronden. Angry Birds en Angry Birds Rio zijn nog even stevig geüpdatet, Angry Birds Seasons kwam laatst al aan bod. De ontwikkelaar maakt begint ruimte te maken voor voor opvolger Angry Birds Space dat deze donderdag verschijnt.

Angry Birds en Angry Birds Rio ronden af

GU DI Angry Birds origineel screenshotMaar dat Space donderdag verschijnt, wil nog niet zeggen dat de huidige games zijn afgeraffeld. In Angry Birds Rio kan je twaalf nieuwe levels spelen, maar die komen niet zomaar vrij. Sterker nog: je moet tot het uiterste gaan om de nieuwe levels te kunnen spelen. Ze komen pas vrij als je de in-game achievements hebt gehaald, als je drie sterren hebt gehaald op alle levels en als je alle stukken gouden fruit hebt gevonden in een hoofdstuk. Mocht je daarvoor nog niet op koers liggen, dan kan het nog heel wat tijd en moeite kosten om Rio voor donderdag tot zover uit te spelen. Het originele Angry Birds is wat vriendelijker voor de spelers. Het geeft je ‘gewoon’ vijftien nieuwe levels die zich op een tropisch, zomers strand bevinden. Het vrolijke kleurgebruik verdoezelt dat het spel alweer wat ouderwets aanvoelt, maar dat is niet alles, nee: Rovio heeft ook nog eens de interface en de gameplay bijgeschaafd! En alsof het originele Angry Birds het startpunt wordt voor iedere speler, is zelfs de tutorial vernieuwd en nu geanimeerd. Zo verwelkomt het spel waarmee het allemaal begon in december 2009, ook in de lente van 2012 nog steeds nieuwe spelers. De updates mogen hierna dan opdrogen, groene varkens moeten dood.
Downloaden: Angry Birds (€0,79)
Downloaden: Angry Birds Rio (€0,79)

Rappe rondetijden racen in Retro Racing

GU DI Retro Racing iPhone iPod touchNiks Game Center-schermpje ergens achteraf verstopt onder een knop in het hoofdmenu: Retro Racing legt juist nadruk op de tijden die jij en je vrienden neerzetten op de races in het spel. Zo zie je meteen of je beter moet presteren om je vrienden klop te geven en dat is natuurlijk precies zoals een goed highscore-spelletje bedoeld is. De raceactie in Retro Racing komt eveneens erg traditioneel over. Je bekijkt het spel – uitgevoerd in moddervette pixelstijl – van boven en ziet aan het meebewegen van het scherm welke bolide jij onder je hoede hebt. Je bestuurt hem met twee pijltjesknoppen en een pijl voor het gas. Om optimaal te presteren, maak je de ideale bochten, slip je liefst niet teveel en snaai je de omgeroepen power-ups die op het wegdek voor het oprapen liggen. Die verhogen je snelheid, je acceleratie of geven je een korte versnelling. Tegen 79 cent extra kan je er nog wat extra wagens bijkopen. Het meest bijzondere hebben we nog niet genoemd: je kan Retro Racing met twee spelers splitscreen op de iPhone en iPod touch spelen! Woeha!
Downloaden: Retro Racing (€0,79, introductieprijs, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=0xDFzzL-rK0

Trailer van de Dag: Swordigo

Niet alleen Angry Birds Space komt donderdag uit natuurlijk. Ook Swordigo verschijnt dan en die is het vermelden waard. Het is een nieuwe platformer uit de keuken van de ontwikkelaar achter Soosiz, een tamelijk succesvol spelletje waarin je als blobje van planeet naar planeet springt. Swordigo gaat een stap verder. Het is een combinatie van een traditionele platformgame en een eindeloos-renspel waarin je een zo hoog mogelijke score moet halen. Dat wil zeggen: in Swordigo ligt er nogal nadruk op het rennen en springen ten opzichte van het traditionele platformen, waarin je wordt geplaagd door objecten, boobytraps en vijanden. Omdat Swordigo echter toch gebruik maakt van een knop voor links en rechts, kun je evenwel spreken van een traditioneel platformspel. Zo zijn er ook knoppen om mee te springen, met je zwaard toe te slaan en om op afstand mee te schieten. Euh, volg je het nog? De trailer laat zien wat deze op donderdag geplande release in huis heeft. Dit kan maar net het ene platformspel worden dat nu wel eens een groot publiek weet te bereiken.

De koopjeshoek

Dit zijn de leukste tijdelijk goedkoop of gratis te downloaden games voor de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.