Nieuwsloket: persberichten doorzoeken op de iPhone

Nieuwsloket is een persberichtendienst, die een iPhone-app heeft uitgebracht om persberichten te doorzoeken. Via een webview krijg je de mobiele website in beeld en kun je zoeken op persberichten of journalisten.

nieuwsloket iphone icoonNieuwsloket is een dienst voor journalisten die vooral afhankelijk zijn van persberichten. De dienst belooft een einde te maken aan de informatie-overload bij journalisten door een dynamisch informatiefilter aan te bieden. Via de app is deze dienst nu ook op de iPhone te gebruiken. Je kijkt in de app naar een webview van de mobiele website van Nieuwsloket, waarbij je kunt zoeken op termwoorden, bedrijfstakken, plaatsen, regio’s en landen. Om favoriete persberichten of journalisten te kunnen markeren moet je een account aanmaken – als journalist of als werkgever.

nieuwsloket iphoneOmdat er sprake is van een webview gaat er wel eens iets mis: zo kun je niet terugbladeren als je per ongeluk voor het scherm ‘werkgever’ hebt gekozen (want er is geen echte browser en dus ook geen terugknop). Of je iets aan Nieuwsloket hebt, ligt vooral aan de onderwerpen waarmee je jezelf bezighoudt. Als iPhoneclub zou afgaan op het nieuwsaanbod van Nieuwsloket zouden we inderdaad geen last meer hebben van informatie-overload: in 2012 verschenen er nog maar twee persberichten waarin het woord ‘iPhone’ voorkwam. Zoek je op algemenere begrippen als ‘zorg’ of ‘zakelijk’, dan valt er wel iets meer te vinden. Maar uiteindelijk is Nieuwsloket toch meer een persberichtendienst 1.0, vergeleken met het iets actuelere, iets hippere en eveneens Nederlandse PressDoc. Beide diensten nemen alleen persberichten op die (tegen betaling) bij hen zijn aangeleverd. Het is dus geen compleet overzicht van alle persberichten die in Nederland zijn verschenen.

Downloaden: Nieuwsloket (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2012, 17:24
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.