Newscover: nieuws-app brengt laatste nieuws en video’s

De iPhone-app Newscover mengt zich in het veld van Flipboard en Zite. Het is een nieuwe nieuws-app die automatisch de laatste berichten van gerenommeerde sites binnenhaalt en bovendien YouTube-video's toont.

Newscover iPhone iPod touch nieuws headerVanochtend schreven we nog over Digg, dat sinds de totale makeover prima als nieuws-app fungeert. Het is niet de enige nieuws-app die vandaag uitkwam. Ook het nieuwe Newscover gaat de strijd aan met apps als Zite en Flipboard, en doet dat door nieuws van bekende Engelstalige bronnen aan te bieden in de categorieën nieuws, sport, technologie, business en stijl. Behalve berichten biedt het ook een videostream met de laatste YouTube-video’s binnen een categorie.


De video’s prijken bovenaan een categorie in een zwarte balk en schakelen automatisch tussen de laatste items in een rubriek. In de nieuwssectie vind je er bijvoorbeeld video’s van New York Times en AlJazeera, bij Technology worden er video’s van de gamessite 1UP geladen. Het aanbod is nog een tikkeltje beperkt, om het een beetje zacht uit te drukken. Het onderstreept dat Newscover misschien iets te vroeg is uitgebracht.

Zo hapert de app even als je een categorie met artikelen laadt, en zie je soms eerst de melding dat er geen items voorhanden zijn, terwijl er een reeks berichten verschijnt als je de pagina naar beneden trekt om te verversen. Helaas lukte het ons ook niet om meer berichten te laden aan de onderkant van een categorie. Last but not least dateren de populaire verhalen in elke categorie van twintig dagen geleden (het lijkt er dus op dat die met de hand beheerd worden en dat de ontwikkelaar nog niet wakker is) en laden sommige categorieën geen video’s omdat die, misschien wel, niet actueel genoeg zijn op de kanalen die ze laden.

Dingen die Newscover goed doet, zijn het weergeven van aanverwante verhalen onder een bericht en het lekker leesbaar op een rij zetten van de laatste nieuwskoppen. Ook de nieuwsselectie is niet verkeerd. Zo wordt er in de nieuwssectie voor gezorgd dat ook de bronnen Reuters en The Guardian worden aangehaald in het overzicht, die voor een wereldwijde kijk op het nieuws zorgen en de nieuwsvoorziening niet aan elkaar laten hangen van louter Amerikaans nieuws – hoewel dat in de sportcategorie wel weer de overhand heeft.

Newscover laadt de opgesomde berichten in de oorspronkelijke weblayout van de artikelen. Daardoor duurt het laden soms wat langer, maar het is wel zo eerlijk jegens de aanbieders van de content om het – zoals Digg – niet in een eigen interface te gieten en bezoekers van de eigenlijke site te weerhouden.

Hoewel Newscover met de toevoeging van een aparte videobalk punten scoort ten opzichte van de concurrentie, is de applicatie momenteel nog te onaf om indruk te maken. De laadfout, het vaak niet werken van de aardige noise-functie met tweets omtrent een artikel en de achterhaalde populaire artikelen-sectie doen vooralsnog afbreuk aan de nieuwe nieuws-app.

Downloaden: Newscover (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 augustus 2012 om 20:03
Onderwerp
Categorie
Nieuws

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.