Nieuwe iPad-games van IUGO, Pangea, I-Play en stripboeken

Gamesuitgevers IUGO en Pangea hebben respectievelijk 4 en 5 games voor de iPad gepland. I-Play gaat Warships: Sea on Fire uitbrengen en de stripboeken-applicatie Comic Zeal komt op de iPad.

iugo zombie attackOntwikkelaars hebben nog maar een paar uur om hun iPad-applicaties in te leveren bij Apple. Gelukkig lichten sommige ontwikkelaar alvast een tipje van de sluier op, zodat we een indruk krijgen wat we straks kunnen verwachten. Meestal zijn het gamesontwikkelaars, zoals nu ook weer: IUGO en Panga hebben meerdere games voor de iPad gemaakt, Warships: Sea on Fire komt op de iPad en je kunt straks stripboeken lezen met Comic Zeal.

IUGO gaat vier iPad-games uitbrengen, waarvan drie al beschikbaar zijn op de iPhone. Zombie Attack! Second Wave XL wordt de iPad-versie van een bestaande tower defense-game waarbij je met aanvallen van zombies te maken krijgt. De game krijgt verbeterde graphics, een nieuwe gebruikersinterface en een nieuw spelkarakter.

Cliffed XL is een 2D-racegame waarbij je naar beneden valt. Ook hierbij nieuwe karakters, verbeterde graphics en nieuwe achtergronden. Implode! XL krijgt een nieuwe UI, level editor en nieuwe levels, die ook in de iPhone-versie van de game beschikbaar komen. Bij deze game moet je bundels dynamiet plaatsen om constructies te vernietigen. Escape: Norm’s World XL is een compleet nieuwe game, zowel voor iPhone als iPad. Bij de iPad-versie kun je met z’n tweeën spelen en zie je 3D-graphics.

warships sea on firePangea heeft maar liefst vijf games voor de iPad gepland. Het zijn games die iedereen wel zal kennen: Enigmo Deluxe, Nanosaur 2, Bugdom 2, Otto matic en Cro-Mag Rally. Enigmo Deluxe krijgt een ingebouwde level editor waarmee je je eigen levels kunt maken. Naast de 50 normale levels krijg je meer dan tien extra level packs bijgeleverd, zodat je in totaal honderden levels hebt. De game krijgt een nieuwe soundtrack met muziek van de Spaanse gitarist Stefan Schyga. De games zullen veelal €7,99 gaan kosten. Alle genoemde games zijn al in een iPhone-versie verkrijgbaar.

Warships: Sea on Fire (zie hiernaast) is een game van I-Play en Tequila Mobile. De strategische marinegame speelt zich af in verschillende tijdsperioden, bevat 60 levels en schermvullende HD-graphics. In de game ben je commandant van een oorlogsvloot tijdens de Eerste Wereldoorlog, in een omgeving met piraten en in een science fiction-tijdperk.

De iPad lijkt perfect voor het lezen van stripboeken. Gelukkig wordt daaraan gewerkt: ontwikkelaar Bitolithic gaat de applicatie Comic Zeal uitbrengen voor de iPad. Je kunt met deze app stripboeken lezen en opslaan. De ontwikkelaar heeft er nooit aan getwijfeld dat ze de applicatie ook voor de iPad zouden uitbrengen: het grote scherm van de iPad biedt zoveel meer detail, dat je er de boeken in CBZ-, ZIP-, CBR- en RAR-formaat nog beter op kunt lezen.
comic zeal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2010, 23:41
Categorie Games
Onderwerpen comics, game, ipad, muziek, pangea

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.