Nieuwe iOS-strategiegame Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies uit

Sid Meier's Ace Patrol: Pacific Skies voor iPhone en iPad is een nieuwe strategiegame waarin je vliegtuigen beurtelings bestuurt.

Sid Meier's Ace Patrol Pacific Skies iOSHet is een beetje de lijn van elke gamereeks die begint in de Tweede Wereldoorlog. In de eerste game vinden de gevechten plaats boven Duitsland, Frankrijk en Rusland en pas daarna komt de rest van de wereld aan bod. Het strategiespel Ace Patrol van de bekende spelbedenker Sid Meier (Railroad Tycoon, Civilization en Pirates) volgt dezelfde lijn. Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies beschrijft de strijd tussen de Verenigde Staten en Japan.

Sid Meier's Ace Patrol strategie op waterDe originele Ace Patrol was gratis te downloaden en liet je bijbetalen voor allerlei missies en verhaallijnen. Zo kostte het drielanden-pakket bijvoorbeeld 3,59 euro en was je 4,49 euro kwijt voor het ‘Aces Superpack’. Dat soort geintjes heeft de opvolger niet meer. Pacific Skies kost 4,49 euro en voor dat geld haal je een complete verhaallijn met 180 missies in huis, als ook de online multiplayer tegen spelers van over de hele wereld. De missies beschrijven bekende luchtveldslagen als Midway, Guadalcanal en natuurlijk Pearl Harbor.

Ace Patrol is een strategiegame waarin jij en de tegenstander een keur aan gevechtsvliegtuigen hebben. Vliegtuigen met verschillende eigenschappen, maar met een belangrijke overeenkomst: je stuurt ze aan met een collectie pijltjes die je elke beurt plaatst. Met de pijlen bepaal je de bewegingen van de vliegtuigen als je beurt klaar is. Vallen ze aan, bewegen ze om de tegenstanders heen of ontwijken ze spervuur? Als je klaar bent met zetten, zie je de bewegingen uitgevoerd worden en zo puzzel je je een weg naar de ondergang van de tegenstander.

Ace Patrol Pacific Skies strandDoor het verder spelen van Ace Patrol: Pacific Skies ontvang je promoties, zwaardere apparatuur en ‘advanced Ace maneuvers’, ofwel lastigere maar handige bewegingen voor je vliegtuig. Tegelijk hoeft het bezit van die bewegingen nog geen doorslag te geven in de multiplayer: strategie en in formatie blijven vliegen waar nodig is minstens zo belangrijk.

De originele Ace Patrol is erg goed ontvangen. Het spel geniet een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren in de Nederlandse App Store. Omdat dat deel gratis is te downloaden, raden we je aan die game te proberen als je de aankoop van Pacific Skies nog niet zeker weet.

Downloaden: Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Op iPhoneclub.nl nog meer nieuwe games: Rayman Fiesta Run, Star Wars: Tiny Death Star en Lego In de Ban van de Ring.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2013, 12:27
Categorie Games
Onderwerp strategie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.