iOS game-update: Baseball Superstars 2013, The Healing Blade en Europa Universalis IV naar iPhone

Baseball Superstars 2013 is een verslavend honkbalspel voor iPhone en iPad. Strategen kunnen in hun handen wrijven voor Europa Universalis IV.

GU MA Baseball Superstars 2013 iPad iPhoneNog een beetje in de ban van Amerikaanse sporten door de Superbowl vannacht? Of keer je je af tegen voetbal nu is bekend geworden dat zeker 380 wedstrijden uit de Champions League en EK- en WK-kwalificaties zijn omgekocht? In beide gevallen kan een balletje meppen met het gratis Baseball Superstars 2013 wel eens erg ontspannend werken. The Healing Blade is daarnaast een Magic the Gathering-achtig spel voor medische slimmeriken en het diepgravende strategiespel Europa Universalis komt ook naar de iPhone en iPad.

Europa Universalis IV naar iOS

GU MA Europa Universalis IV iPhone iPadJe hebt het veroveringsspel Risk en je hebt de bouw-de-wereld-en-verover-de-concurrentie game Civilisation. En ergens daarnaast zit dan nog iets: Europa Universalis. Een uitgebreide strategiegame die op de pc al door vele spelers is omarmd. Het vierde deel in de reeks wordt nu door ontwikkelaar Paradox voorbereid voor de serie’s tewaterlating op de iPhone en iPad. In de hieronder staande video wordt de pc-versie van het spel uitgelegd. Dat het niet een spel is waar je je even in stort in een busreis van vijf minuten mag duidelijk zijn: in Europa Universalis bouw je een rijk op en onderhoud je die niet alleen met aanvallen, maar ook met diplomatiek. Overeenkomsten. Verbonden. Uitwisselingen. Voorbeeld? Een sterke tegenstander wil je land het liefst wegcijferen. Daar zit je niet op te wachten. Je gaat een handelsovereenkomst aan waar ze wat aan hebben en aanvankelijk gaat dat prima. Maar dan wil de tegenstander toch wel een stuk land. En dan… ja, dan wat? Als je het afstaat verlies je niet alleen land, maar ook oproer onder je eigen bevolking en leger. Wat betekent dat voor de loyaliteit? En is dat een slechtere keuze dan de oorlog aangaan? Geen keuzes die je zomaar in een potje Risk maakt. Het is nog niet bekend wanneer Europa Universalis IV op iOS uitkomt.

The Healing Blade: fans van Magic, rejoice!

GU MA The Healing Blade iPad iPhoneFans van Magic the Gathering en andere kaartspellen waarin je strategisch moet vechten, kunnen hun ei kwijt in het nieuwe The Healing Blade voor de iPhone en iPad. Het spel heeft alle bekende elementen. Je hebt een dek met kaarten die je wilt gebruiken in de strijd en als je het spel start, trek je het stel kaarten van je stapel. Daarmee prepareer je de eenheden die je inzet om de tegenstander te bevechten – en die eenheden leg je natuurlijk op tafel om aan de tegenstander te laten zien wat je inzet. Elke kaart heeft zijn kracht en zijn beperkingen en zijn specialiteit om de tegenstander mee te verrassen. In The Healing Blade doe je dat met The Apothecaries of The Lords of Pestilence: goed tegen slecht. Medicijn tegen infectie. En daar treedt The Healing Blade een niche in die nog kleiner is dan het fantasykaartspelletje zelf: het fantasykaartspelletje voor personen die hun weg weten te vinden in microbiologie. Want hier trek je niet zomaar draken of Ridder Jan Alleman, maar daadwerkelijk wetenschappelijke kaarten met effecten die je tegen elkaar uitspeelt. Medische therapeuten met een voorliefde voor het redden van de wereld, grijp de antibiotica en versla het kwaad!
Downloaden: The Healing Blade (€3,59, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Baseball Superstars 2013

GU MA Baseball Superstars screenshotMeppen tegen een balletje en hopen dat je een homerun slaat. Baseball Superstars is er immens populair mee geworden. De serie vergaarde tot nu toe met betaalde en freemium-delen al meer dan 45 miljoen downloads op Android en iPhone en dus is het niet zo verwonderlijk dat er ook een Baseball Superstars 2013 is. Dat is opnieuw een freemium-titel, die je dus gratis kan downloaden maar waarin je flink moet doorsparen of moet bijbetalen voor de hippe honkbalkloffies en betere bats. Het zal je er vermoedelijk niet van weerhouden zo nu en dan een balletje te slaan dat op je af wordt gegooid. Met een pijltje naar links en rechts loop je, naar onderen slaan doe je met de linker actieknop, naar boven hard meppen met de rechter. En de flits-knop erboven, ja, die is uiteraard voor speciale krachten waar je niet zomaar aan komt. Dus waar je ook weer voor mag betalen. Het verdienmodel houdt niet tegen dat Baseball Superstars 2013 leuk speelt en dat het er met zijn animé-stijl ook erg vrolijk en verzorgd uitziet. Nu ook in Nederland en België een grote hit?
Downloaden: Baseball Superstars 2013 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 19:25
Categorie Games
Onderwerpen europa, iculture speelt, sportgame, strategie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.