Runic Sorcerer: gratis Baldur’s Gate-achtige game op iPad

Runic Sorcerer voor iPad is een Baldur's Gate-achtig spel waarvoor je niet hoeft te betalen. Een aanrader omdat hij ook nog eens vloeiend speelt.

Runic Sorcerer iPad strategiegame headerOp zowel de iPhone als iPad komen nog steeds indrukwekkende games uit zonder dat er een grote naam achter zit. Het horrorspel Indigo Lake onlangs was daar een uitstekend beeld, maar het nieuwe Runic Sorcerer behoort toe aan hetzelfde straatje. De gratis te downloaden game laat zich vergelijken met Baldur’s Gate: je stuurt een groep van strijders aan door kerkers. De spreuken en individuele krachten van de strijders maken het verschil tegen creaturen als spinnen, ratten en koninklijke bewakers.

Strategie of RPG?

Runic Sorcerer drukte in beeld RPGHet spel dat een behoorlijk serieuze toon aanslaat in de dialogen, zet je in de schoenen van een magiër die een rotsachtige gevangenis ontsnapt. Het is een van de verschillende sorcerers die je aanstuurt met de strategiespel-achtige besturing van Runic Sorcerer. Je selecteert een of meerdere eenheden, tikt op de grond om ze te laten verplaatsen en dubbeltapt op een tegenstander zodat ze formaties aannemen tegen de vijanden. Ondertussen roep je versterking in en gebruik je aparte koppen om bijzondere spreuken in te zetten. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer eenheden je aanstuurt en hoe meer Runic Sorcerer aanvoelt als een strategiespel in plaats van een RPG.

Goede indruk

Ondanks de serieuze en droge geschreven dialogen, maakt Runic Sorcerer een goede eerste indruk. De game heeft overtuigende, robuust aanvoelende 3D-omgevingen en loopt lekker vloeiend op de iPad 3 waarop we het testen. De geluidseffecten dragen bij aan de sfeer en het kleurgebruik mag dan wel kerker-stereotiep somber zijn; de omgevingen zijn wel van elkaar te onderscheiden.

Verhaallijn en online multiplayer

Runic Sorcerer gevecht op iPadRunic Sorcerer heeft een verhaallijn met twintig missies die je op drie moeilijkheidsniveaus kan afwerken. Het spel gooit je gelukkig allesbehalve dood met in-app aankopen waardoor je een grotere overlevingskans hebt. De game is in de basis echt gratis. Wel word je dan beknot op de veelzijdigheid van de online multiplayer waarmee je ook nog aan de slag kan. Gratis kan je online games samen met en tegen anderen spelen met de White Sorcerer die qua krachten niet overhoudt. Wil je de multiplayer-games opslaan om ze later te bekijken, de strijd aangaan met andere magiërs en meedoen voor online rankings, dan stuit je wel tegen een betaalmuur… van 89 cent. En daarmee is dit verzorgde, fraai uitziende RPG-strategiespel bijzonder schappelijk geprijsd.

Downloaden: Runic Sorcerer (gratis, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 november 2013 om 13:11
Onderwerp
Categorie
Games
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.