Niet-officiële 1Password-bookmarklet voor iOS 5 verschenen

Er is een onofficiële bookmarklet voor 1Password verschenen, waarmee je 1Password vanaf nu ook weer via de Safari-browser op iOS kunt gebruiken.

1password-pro-bookmarklet1Password is een bekende aanbieder van apps waarmee je wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens kunt onthouden. Er zijn desktop-apps en apps voor allerlei mobiele platformen. Zo kun je bijvoorbeeld snel de pincode opzoeken van je creditcard, als je in een winkel staat. Bij het shoppen op de desktop kun je met 1Password snel je gegevens invullen. Op de iPhone is dat niet mogelijk, omdat er geen goede integratie met Safari op iOS mogelijk is. Een nieuwe, onofficiële bookmarklet zorgt nu dat je vanuit de iPhone-browser wél snel gegevens uit 1Password kunt opvragen.

Agile Software, de ontwikkelaar van 1Password, had zelf al eens een bookmarklet uitgebracht waarmee je gegevens uit 1Password kan opzoeken vanuit de browser. Maar die werkte niet meer bij de introductie van iOS 5. Zelf gaat Agile de bookmarklet niet meer bijwerken, maar belooft te werken aan “iets beters”. Momenteel heb je daar nog even niets aan.

Kevin Yank en Brendan Averett hebben nu een nieuwe bookmarklet gemaakt met dezelfde naam ‘Look Up in 1Password’. Dit is een onofficiële bookmarklet die ook in alternatieve browsers zoals iCab werkt. Yank informeerde eerder bij Agile of er een update van de bookmarklet zou komen, kreeg te horen dat dit niet zo was en besloot daarom zelf iets te maken.

javascript:window.location=
'onepassword://'+window.location.href.substring
(window.location.href.indexOf('//')+2)

Hoe voeg je zo’n bookmarklet toe? Dat lees je in deze uitleg.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 7:40
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerp wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.