iPhone NES emulator

NES-emulator brengt Super Mario op de iPhone

Er is nu een NES-emulator voor de iPhone beschikbaar. Spelen gaat wat moeizaam; maar het gaat er vooral om dat het kan: Final Fantasy, Zelda, Mario en andere favoriete NES-roms zijn binnen handbereik.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone NES emulatorHet gaat er niet om of het handig is… het gaat erom dat het kan! Supermario en Zelda spelen op de iPhone, daar hebben we het over. In recordtijd is de iPhone veranderd van een apparaat waarop je bijna niets kunt doen in een apparaat met ongekende mogelijkheden.


Een week geleden stonden we nog te kijken van Hello World en nu is er al een voicerecorder, een screenshot-applicatie en… een NES-emulator. ‘StepWhite’ heeft de InfoNES-core aangepast voor de iPhone zodat je Mario-klassiekers, Zelda en andere favoriete NES-roms kunt spelen. Er blijft nog wel iets te wensen over, want de emulator is te traag om lekker te kunnen spelen en de controls zien er volgens de programmeur leuk uit, maar zijn niet te bedienen. Ook is het niet helemaal duidelijk of je gespeelde games kunt opslaan, wat bij langdurige spellen zoals Final Fantasy en Dragon Warrior wel prettig zou zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 22:12
Categorie Diensten
Onderwerp mario

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.