Nederlandse WhatAppened wil The Hangover werkelijkheid maken

WhatAppened is het idee voor een Nederlandse iPhone- en Android-app waarmee je zelf The Hangover kan nadoen. Soort van.

WhatAppened The Hangover real-life iOSNiet meer weten wat je de vorige nacht hebt gedaan, maar er gaandeweg achterkomen dat het een geweldige en unieke nacht was. Als je de film The Hangover hebt gezien, voel je misschien ergens een behoefte om het ook een keer mee te maken. Zo dacht Ingmar Vroege er ook over. Hij verzamelde elf andere Nederlanders om zich heen om ‘WhatAppened’ werkelijkheid te maken. De iPhone-app die momenteel investeerders zoekt, wil je tijdens de avond en nacht missies geven en laat je de dag erop zien hoe je nacht eruit zag.

De bedoeling is dat je je vriendengroep aanmeldt in WhatAppened. In de groep wordt vervolgens bepaald welke missies worden aangenomen om de nacht onvergetelijk te maken. Vroege belooft een grote hoeveelheid aan opdrachten, maar in de voorbeelden blijft het beperkt tot drie: zorg dat je wordt toegezongen. Drink als een T-Rex. Zet de mooiste dame in de kroeg op de foto. Iedereen in de groep met WhatAppened kan foto’s maken bij de missies, die door de app worden bewaard. Zo wordt de hele nacht gevangen in beeld… en dat beeld krijg je terug in de vorm van een ‘epische video’, aangekondigd door een pushbericht op de volgende dag.

WhatAppened iPhone screenshots

WhatAppened is nog geen app die je nu al kan downloaden, maar een crowdfunding-project op Indiegogo. Iedereen die het wil, kan investeren in het project. De in totaal twaalf makers willen binnen een ruime maand 10.000 euro ophalen om de iPhone-app te kunnen verwezenlijken en nog eens 10.000 euro ophalen om ook een app voor Android uit te brengen. Dat laatste lijkt wenselijk, want zoveel mogelijk vrienden moeten WhatAppened gebruiken om zoveel mogelijk foto’s te maken.

Wie 100 euro in het project steekt, krijgt de mogelijkheid zijn eigen set opdrachten te verzinnen voor de app – iets wat na een tijdje ook mogelijk moet worden voor alle gebruikers van de app, om zo het aanbod missies fris te houden. Na één dag staat de teller op 700 euro, met nog 37 dagen te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 13:40
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen crowdfunding, indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.