Takenlijst-app 24.me voor iPhone heeft nu kalender en Google Maps synchronisatie

24.me voor iPhone heeft naast takenlijsten nu een ingebouwde agenda, en synchroniseert met je Agenda, Herinneringen en Google Maps.

24.me24.me, een takenlijst-app die al een tijdje populair is in de Verenigde Staten, heeft een forse update gehad. Zo heeft de app naast takenlijsten nu ook een ingebouwde agenda, die jouw afspraken voor vandaag, morgen en de komende week laat zien. De kalender integreert met Google Calendar, Outlook exchange en Yahoo Calendar. Na de laatste update synchroniseert de app bovendien met Apple’s officiële Agenda en Herinneringen apps en taken die je in Outlook hebt aangemaakt.

Wie 24.me installeert wordt getrakteerd op allerlei knappe animaties. Die animaties lijken vooral een demonstratie van de soepele bediening, want eenmaal in de app is de 24.me behoorlijk rechttoe rechtaan, zonder onnodige grafische kunstjes. De app opent op het Today scherm, waar je jouw taken voor vandaag, morgen en de rest van de week kunt zien. Tik op het plusje om een taak toe te voegen en tik op een taak om deze te bewerken. Je kunt taken bijvoorbeeld prioriteren, een deadline geven, delen met anderen, tags geven en notities toevoegen. Daarnaast kun je hier ook een taak weggooien of doorstrepen, al kan dit ook met een veegbeweging over de taak. Bij het toevoegen van een taak zijn er sneltoetsen voor iemand bellen, sms-en of mailen, en kun je foto’s en spraakberichten aan een taak meegeven.

agenda reminderstaak bewerken

Het agenda-gedeelte van de app werkt op soortgelijke wijze. Je bereikt dit tabblad door op het kalandertje bovenin te tikken. Erg handig: je ziet nu zowel jouw taken voor die dag, als de afspraken die er voor die dag staan. Om een afspraak in te voeren tik je wederom op het plusje: je krijgt nu eenzelfde invoerbalk maar met meer mogelijkheden. Op het eerste gezicht zie je alleen een extra sneltoets voor “Meet”, handig als je met iemand wil afspreken. Maar zodra je een afspraak invoert zie je nog twee nieuwe opties verschijnen: Location en Calendars.

Met Calendars kun je aangeven in welke van jouw kalenders in de officiële Agenda-app de afspraak moet komen te staan, en met Location kun je een locatie aan jouw afspraak koppelen. Vanwege de nieuwe integratie met Google Maps kun je hier een Street View foto aan een afspraak koppelen, de reistijd vanaf jouw huidige locatie zien, en de route ernaar toe. Dat is zowel prettig in de voorbereiding, als op het moment dat je naar een afspraak wil vertrekken.

afspraak makengoogle maps

Als kers op de taart kun je 24.me ook koppelen met sociale netwerken als Facebook en notificaties instellen. Uiteindelijk is 24.me een app waar je even mee aan de slag moet voordat je ziet hoeveel er mogelijk is. Daarna verbaas je je echter al snel over het feit dat hij gratis is, in tegenstelling tot concurrenten als Calenders 5. Gratis alternatieven zijn Sunrise en Cal. Probeer 24.me vooral even uit.

Downloaden: 24.me (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 15:40
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.