Modernist Cuisine at Home: exclusieve kookencyclopedie op de iPad

Het beroemde boek Modernist Cuisine at Home is nu ook als app beschikbaar. De kookencyclopedie heeft prachtige foto's, instructievideo's en recepten.

modern cuisineVoor de échte kookliefhebbers is er goed nieuws: het beroemde boek Modernist Cuisine at Home is nu ook op de iPhone en iPad beschikbaar. Modernist Cuisine at Home is een afgeleide van het originele Modernist Cuisine boek: een uitgebreide encyclopedie in zes delen, gemaakt door voormalig Microsoft-man Nathan Myhrvold. Het werk bevat meer dan 2400 pagina’s. De Modernist Cuisine at Home app bevat 37 technische video’s, 416 recepten en 1683 foto’s. In de app verandert de hoeveelheid van de ingrediënten op de receptkaarten mee met het aantal mensen dat je invoert. De app is met €69,99 zeker niet goedkoop, maar wel goedkoper dan de papieren versie, die je voor €105 bij Bol.com kunt aanschaffen. Een boxset kost zelfs €299. Bovendien heeft de app meer recepten en foto’s dan het boek.

modernist cuisine 2In de app zijn de recepten gesorteerd van makkelijk naar gevorderd, en vind je dus zowel ideeën voor een simpele uitsmijter als instructievideo’s om de suiker van een crème bruléé te branden. Er hebben 10 tot 15 mensen negen maanden lang aan het ontwikkelen van de app gewerkt. In de app kun je recepten vinden door op ingrediënt of moeilijkheidsgraad te zoeken. Via de Yield Converter kun je aangeven voor hoeveel mensen je een recept wil koken, waarna de app de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch aanpast. Daarna kun je deze ingrediënten op je boodschappenlijst laten zetten, die synchroniseert tussen je iPad, iPhone, en webbrowser. Met name de fotografie in de iPad app is bijzonder mooi, dus het is zeker aan te raden om de foto’s af en toe op het volledige scherm te bekijken, en in te zoomen door te knijpen.

modernist cuisine 1

De app heeft ook een woordenlijst en ingebouwde links, die nuttig kunnen zijn voor obscure ingrediënten of onbekende termen. Bijzonder is ook de hoeveelheid wetenschappelijke informatie in de app. Zo leer je waarom een snelkookpan werkt zoals hij werkt, en hoe je kaas maakt. Een grappig detail: Myhrvold wilde eerst niet dat zijn er een app van zijn boek werd gemaakt, terwijl hij jarenlang de rechterhand van Bill Gates was. Gelukkig voor foodies ging hij uiteindelijk overstag, want het resultaat mag er zijn. Om te kijken of de stijl van Modernist Cuisine je bevalt kun je eerst drie gratis recepten downloaden, waaronder gekarameliseerde wortelsoep. De aparte hoofdstukken zijn ook als e-book verkrijgbaar via de website. Ze kosten dan 4,99 dollar per stuk. Met de app kun je ook recepten delen via Facebook en Twitter.

Downloaden: Modernist Cuisine at Home (€69,99, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 13:35
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen culinair, koken, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.