Nederlandse kunst-app We Like Art! toont betaalbare kunst

We Like Art! voor iPhone is een Nederlandse app waarmee je betaalbare kunstwerken onder de 500, 1000 of 1500 euro kunt vinden en bekijken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

welikeartHet barst in Nederland van de initiatieven rondom betaalbare kunst. Denk aan de jaarlijkse Affordable Art Fair of de galerie van Art District, die ook wel de supermarkt van kunstwerken genoemd. We Like Art is een soortgelijk initiatief dat nu ook een eigen app heeft. In de We Like Art! applicatie vind je betaalbare kunstwerken onder de 500, 100 of 1500 euro. Daarnaast geeft de app je allerlei informatie over betaalbare kunst. Bijvoorbeeld interviews met kunstenaars, video’s en aankondigingen van We Like Art tentoonstellingen. Daarnaast lees je in de app de blog van de organisatie en kun je “Walls” bekijken: muren met kunstwerken die ook op de site van We like Art staan.


In de We Like Art! app, die roze als hoofdkleur voert, vind je makkelijk je weg via het zijmenu op links. Na even in de app te hebben rondgeneusd valt één minpunt meteen op: sommige onderdelen zijn speciaal voor de app ontwikkeld, terwijl andere simpelweg een weergave van de website zijn. In die onderdelen moet je onnodig zoomen en zoeken naar inimini-navagatieknoppen op webpagina’s. Hopelijk worden deze pagina’s snel omgevormd tot volwaardige tabbladen. In het blog vind je handige informatie en interviews, en bij Stay Tuned zie je aankomende kunstbeurzen van We Like Art!, zoals die van 6 februari in Rotterdam.

blogindeling

Bij Works vind je alle kunstwerken zelf. Kies hier voor de categorie tot 500 euro, tot 1000 euro of tot 1500 euro. Met name in dit onderdeel is het jammer dat kunstwerken niet optimaal te bewonderen zijn, maar je als gebruiker steeds moet inzoomen. Op dit vlak kan We Like Art een voorbeeld nemen aan het prachtige Artsy, een Amerikaanse applicatie waarmee kunstliefhebbers meer dan 60.000 werken van galerieën, kunstbeurzen en musea kunnen bekijken en zelfs meteen tot kopen kunnen overgaan. In deze app krijg je kunstwerken niet alleen op volledig scherm te zien, maar kun je ze met een druk op de knop ook in een virtuele lijst aan een muur laten hangen, zoals in een museum.

In Artsy ligt de focus echter niet op betaalbare kunst, wat de app minder toegankelijk maakt dan het Nederlandse We Like Art! Het sympathieke motto van We Like Art – hoge kunst, lage drempels – en het ontbreken van Nederlandse alternatieven maken de app uiteindelijk toch de moeite waard. Nog even iets aan die opmaak doen, maar dan is We Like Art! een prima applicatie om je te oriënteren op betaalbare kunst.

Downloaden: We Like Art! (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.