iCulture speelt: Wizard Quest, Hard Path en Dungeon Keeper is Game van de Week

Dungeon Keeper voor iPhone en iPad is zo'n leuke variant op Clash of Clans, dat 't onze Game van de Week is. We spelen nog twee leuke games.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dungeon Keeper iPhone iPad 2Heel eerlijk, tussen ons? De Game van de Week was er een die we niet zagen aankomen. De originele formule van Dungeon Keeper is zodanig omgegooid voor iPhone en iPad, dat het welhaast een pijnlijke ervaring moest worden met die nostalgische gevoelens. Dat werd het niet: Electronic Arts heeft er zo’n leuke Clash of Clash-achtige game van gemaakt, dat het duivelse spel gewoon onze Game van de Week is. Met Wizard Quest en Hard Path eindigen we de week zo met drie leuke games.

Wizard Quest: combinerend door het moeras

ICS Wizard Quest iPad iPhone match 3We zijn de laatste dagen meermaals onder de indruk van match 3-spellen met een scheut strategie erin. Begin deze week schreven we over Pixel Defenders en vorige week riepen we het aanstekelijke Glyph Quest zelfs uit tot Game van de Week. Wizard Quest is wéér iets leuks. Ditmaal begeleid je een tovenaar door pixelige moerassen zover mogelijk, iets wat je doet door objecten op je pad te combineren. Zijn het in het begin nog kleine puzzeltjes waarbij je je eigen pad moet vrijmaken in plaats van het verkeerde gedeelte van de route; al snel combineer je zo groot mogelijk om krachten op te laden waarmee je tegenstanders aanvalt. Wizard Quest is zonder meer geinig.

Downloaden: Wizard Quest (€0,89 met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Hard *reclame* Path *reclame*

ICS Hard Path iPad iPhone iOSKleine spelletjes met een duistere sfeer en abstracte *reclame* gameplay, die hebben nog wel eens de neiging erg leuk te zijn. We noemen een Pretentious Game, een Duel Game of Safe Cracker bijvoorbeeld. Hard Path valt ook zeker in die categorie. Onder bijna in slaap *reclame* sussende elektronicaklanken teken jij een route van het rode beginblok naar het witte finishblok. Daar mag je alleen in als je de drie blokken onderweg hebt opgepakt en daar zit het vermakelijke venijn van Hard Path. Zodra je begint met de lijn tekent, verdwijnt alle beeldinformatie en teken je op de gok langs de *reclame* muren en op zoveel mogelijk kleine stippen die als geld fungeren. Als het te heet onder je voeten wordt, spendeer je geld aan extra levels of duurbetaalde power-ups die bijvoorbeeld even de muren weghalen, of het licht weerkaatsen tijdens je route. Hard Path is verzorgd, stijlvol en leuk, maar we hebben er wel iets *reclame* aan op te merken.

Downloaden: Hard Path (gratis met in-app aankopen en *reclame*, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Dungeon Keeper

Game van de WeekAls je de originele Dungeon Keeper voor de pc in 1997 hoog in het vaandel draagt, kan je dit stuk beter niet lezen. Dungeon Keeper anno 2014 op iPhone en iPad is namelijk net even iets anders. Het concept waarin je een duivelse knecht bent die een kerker opbouwt en volgooit met slaven en knorrende soldaten, is door Electronic Arts omgegooid tot een nieuwe variant op het razend populaire Clash of Clans. Je bouwt je kerker steeds verder uit met verdediging en research en valt ook zelf andere kerkers van spelers aan, waarin je net als in Clash of Clans bepaalt waar je de inheden inzet. De toevoeging van spreuken, valstrikken en het zelf kunnen neerzetten van eenheden op verschillende plekken binnen de kerker, maakt het aanvallen actiever en leuker dan Clash of Clans. En er zijn meer redenen waarom Dungeon Keeper onze Game van de Week is. Die lees je in onze uitgebreide Dungeon Keeper review voor iPhone en iPad.

Downloaden: Dungeon Keeper (gratis met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=2g6k-_3b-B0

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.