Nederlandse iPad-app brengt 25 jaar Adobe Illustrator in beeld

Adobe heeft een iPad-app uitgebracht waarin de geschiedenis van Adobe Illustrator wordt besproken. De gratis app laat bedenker John Warnock aan het woord.

adobe illustrator ipadAdobe Illustrator bestaat 25 jaar. Ton Frederiks van Adobe Benelux en Hans Frederiks van het tijdschrift Dzone hebben daarom een iPad-app ontwikkeld waarin ze de geschiedenis van Illustrator in beeld brengen. Illustrator was Adobe’s eerste desktopapplicatie. Het verscheen al op 19 maart 1987 en was Adobe’s eerste software-applicatie gebaseerd op Adobe PostScript. De app ‘Adobe Illustrator, the early years’ brengt het in beeld.

Uiteraard is de app gemaakt met Adobe-tools (Adobe Digital Publishing Suite, om precies e zijn). John Warnock, de man die in 1982 Adobe oprichtte en aan de basis stond van Adobe Illustrator, vertelt in de app hoe hij op het idee kwam om Illustrator te maken. Hij vertelt ook over de eerste implementatie van Adobe Illustrator op een 512K Mac.

Voor Adobe was de software enorm belangrijk, maar het heeft ook behoorlijke invloed gehad op de uitgeefindustrie. Ton Frederiks, die vorig jaar 18 jaar bij Adobe Benelux werkte, laat weten dat ze de app de komende maanden nog verder zullen uitbreiden.

Downloaden: Adobe Illustrator, the early years (gratis, iPad, iOS 4.3+)

adobe illustrator

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 17:47
Categorie Lifestyle
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.