Nederlandse applicatie zet Tour de France in je iPhone-agenda

Tour 2011 - het etappeschema in je agenda zet gegevens over de ritten van de Tour de France dit jaar na installatie van de app éénmalig in de kalender van de iPhone. Daarna heb je er geen omkijken meer naar.

Tour-2011-voor-iPhone-iPod-touchOntwikkelaar Joules Media richt zich op een bijzondere tak van iPhone-apps. Ze ontwikkelden al verschillende apps met gegevens die geïntegreerd worden in de kalender van de iPhone. Recent bespraken we op iPhoneclub nog Weerkalenders, een applicatie die het weer van de komende zeven dagen in de iPhone-kalender zet en die voorspelling zes keer per dag ververst. ‘Tour 2011 – Het etappeschema in je agenda’ doet precies wat het zegt. Na installatie zet het eenmaal alle gegevens over de etappes van de Tour de France dit jaar in de iPhone-kalender.

Tour 2011 zet veel gegevens op rij in de agenda. In de titel van de agenda-afspraak staat al vermeld over wat voor een soort uitdaging het gaat: een tijdrit, vlakke route of bijvoorbeeld een zware bergetappe. Het begin en het eindpunt van de route worden vermeld en ook het aantal kilometer dat het traject lang is, is aanwezig. Het vlak ‘notities’ van een agenda-afspraak wordt benut voor een parcoursbeschrijving van de tourdirecteur. Eveneens is er een link met extra informatie voorhanden.

De app Tour 2011 kun je na de installatie van de Tour-gegevens weer verwijderen. De informatie in de kalender is offline op te vragen en wordt verder niet meer ververst. Het ‘abonnement’ is uit te schakelen onder de agenda-instellingen van de iPhone of iPod touch.

De etappes komen terecht tussen de gewone afspraken in de agenda en worden gemarkeerd als evenement dat de hele dag duurt. Ze kunnen in de verschillende standaardkalenders als werk en privé worden geparkeerd. De kalender werkt ook in andere kalender-apps, zoals Week Calendar, miCal, Easy Calendar of Calvetica. Ze kunnen eveneens gesynchroniseerd worden met agenda-apps die een eigen synchronisatiefunctie hebben.

Downloaden: Tour 2011 – Het etappeschema in je agenda (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2011, 16:54
Categorie Sport
Onderwerp tour de france

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.