Het gevoel van Maastricht voor de iPad verschenen

Het gevoel van maastricht is een nieuwe iPad-app die de hoofdstad van Limburg beschrijft en in beeld brengt. De applicatie is vooral handig voor toeristen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Het gevoel van Maastricht op de iPadHet gevoel van Maastricht heet de nieuwe iPad-applicatie van Charlzz.com, een online platform voor cultuur en recreatie in de grensregio Maas-Rijn. De app is een soort digitale promotiefolder voor de Limburgse hoofdstad. Het licht 15 locaties van Maastricht uit in tekst en bewegend beeld. Het gevoel van Maastricht telt meer dan 100 pagina’s en 250 foto’s. Er zitten meer dan 20 video’s en gesproken teksten in. Door naar rechts te scrollen, ga je naar een andere locatie. Scroll naar onder en je ziet meer informatie over het huidige onderwerp.

De app ademt een rustige, uniforme stijl uit die terugkomt in alle media-uitlatingen. Een filmpje waarop stationsdrukte te zien is, wordt bijvoorbeeld begeleid door een ontspannen muzieknummer dat ook terugkomt bij een opname van de Wilhelminasingel. In een overzicht met 25 restaurants in de stad, hebben alle restaurants hetzelfde ouderwetse ‘papier’ op de achtergrond en staan foto’s met een rustige compositie. Maastricht wordt duidelijk niet neergezet als een stad waar je los kan gaan. De applicatie zelf bevat een prominente paarse navigatiebalk van Charlzz.com. Gekochte artikelen (advertorials) zijn te herkennen aan een groengele kleurstelling.

Het gevoel van Maastricht is een verzorgde applicatie die de stad Maastricht interessant kan maken voor toeristen of potentiële huizenkopers. De app weegt met 571 MB wel vrij zwaar.

Downloaden: Het gevoel van Maastricht (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2011, 13:02
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.