Nederlands kinderboek op de iPhone: ‘Prinses Arabella wil spelen’

Prinses Arabella wil spelen is een nieuw Nederlands kinderboek van RumdeeDum, waarbij je kunt laten voorlezen of zelf lezen. Er zitten geluiden, animaties en muziek in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

arabellaRumdeeDum heeft een Nederlands kinderboek voor de iPhone en iPad uitgebracht met de titel ‘Prinses Arabella wil spelen’. Het boek is ook in de Engelse taal te lezen. Het is een van de eerste Nederlandse kinderboeken voor het iOS en bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Volgens de uitgever is het geschikt om tijdens een lange rit naar de zomerse vakantiebestemming te lezen of om er thuis mee op de bank te kruipen. Het verhaal ontstond toen schrijfster en illustrator Mylo Freeman hoorde van een Surinaams meisje dat de hoofdrol in een toneelstuk weigerde omdat ‘er toch geen zwarte prinsesjes bestonden’. Zo ontstond een prentenboek over een donker prinsesje.


Arabella is een eigenwijs prinsesje, dat wel eens wat andere avonturen wil meemaken. Er verschenen al vier boeken met Arabella in de hoofdrol, maar bij de iPhone-versie is voor een andere insteek gekozen: een interactief boek met muziek, geluiden en animaties. Door te tikken op het scherm ontdekken kinderen welke verrassingen er in het verhaal zijn verstopt.

arabella boek

Het interactieve boek is op meerdere manieren te lezen. Kinderen kunnen op de achterbank gebruik maken van de voorleesfunctie, maar je kunt als volwassene ook met behulp van korte teksten het verhaal in eigen woorden navertellen. Het is ook mogelijk om de tekst helemaal zelf te lezen. Er komen nog meer boeken aan over prinses Arabella. Ontwikkelaar Codeglue zorgde voor de applicatie. Minpuntje: de app is weliswaar ook op de iPad te lezen, maar is daar niet voor geoptimaliseerd en het is bovendien geen universele app.

Downloaden: Prinses Arabella wil spelen (€1,59)
Meer info: RumdeeDum

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.