Navigon troeft TomTom af: eerste navigatiesoftware voor de iPhone

Navigon heeft in een persbericht laten weten als eerste te komen met navigatiesoftware voor de iPhone 3G en 3G S. Details over de precieze releasedatum en prijs zijn nog niet bekend gemaakt.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

navigonNavigon heeft vandaag in een persbericht laten weten dat zij als eerste op de markt zullen komen met navigatiesoftware voor de bestaande iPhone 3G en de nieuwe iPhone 3G S. Navigon troeft hiermee TomTom af, die gisteren tijdens Apple’s keynote als eerste bekendmaakte ook met eigen navigatiesoftware voor de iPhone te komen. Navigon zegt dat voor het einde van deze maand iedereen via de App Store zijn iPhone kan “voorzien van professionele navigatiesoftware”.

Egon Minar, CEO van Navigon zegt verder in het persbericht: “Met het nieuwe OS 3.0 besturingssysteem heeft Apple het gebruik van navigatiesoftware op de iPhone mogelijk gemaakt. Navigon is er snel in geslaagd om de MobileNavigator software geschikt te maken voor de nieuwe firmware waarmee je de iPhone nu kunt omtoveren tot een veelzijdig en volledig navigatiesysteem.

Er zullen twee versies in de App Store komen. Allereerst de Lite-versie, die gratis beschikbaar wordt en bestaat uit de laatste kaarten, weergave van POI’s (points of interest) in de buurt, maar geen actieve routebegeleiding heeft. De tweede is de volledige versie (prijs nog onbekend) met alle Navigon-functies zoals Reality View Pro, Rijstrookassistent Pro, Realistische Bewegwijzering Pro, Snelheidsassistent en Dag & Nachtmodus en de mogelijkheid om POI’s weer te geven naast de route.

Wanneer de iPhone wordt gekanteld zal het scherm automatisch veranderen van staand naar liggend beeld. Naast de automatische aanpassing van het beeldscherm en een “intelligente adres invoersysteem” is het ook mogelijk om direct te navigeren naar het adres van iemand in de contactpersonenlijst. Indien je tijdens het navigeren wordt gebeld zal de navigatie automatisch verder gaan als het telefoongesprek is afgerond. Ook over een eventuele car kit net als bij TomTom wordt niets vermeld in het persbericht.

Zoals gezegd is er nog behalve “voor het einde van de maand” nog niks bekendgemaakt over een definitieve release-datum en over de prijs. In het persbericht staat dat “prijzen voor de volledige versie bij introductie bekend worden gemaakt in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:18
Categorie Navigatie
Onderwerpen ios 3, Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.