Navigatie op de iPhone 3G: een test van Autoblog

Autoblog heeft de iPhone 3G getest als navigatiesysteem in de auto. Ze raden aan om een passagier mee te nemen, die de aanwijzingen kan oplezen en klagen over vertraging in het signaal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

GPS Navigatie iPhoneAutoblog ging met de iPhone 3G op pad om te kijken hoe goed de GPS-functionaliteit nu eigenlijk te gebruiken is. Omdat er nog geen GPS-navigatiesoftware beschikbaar is, waren ze daarbij aangewezen op de locatiefunctie. Hadden ze niet beter een echt navigatiesysteem kunnen kopen? Inderdaad, want de reviewers waren niet onder de indruk van de huidige GPS-mogelijkheden. Als automobilist heb je eigenlijk een extra passagier nodig, die op tijd de aanwijzingen opleest wanneer je moet afslaan.

Aan het begin van het review maken de Autobloggers duidelijk dat de iPhone 3G nog geen gesproken turn-by-turn aanwijzingen geeft. Je zult zelf op de kaart moeten kijken wanneer de blauw knipperende stip (die je locatie aangeeft) bij een afslag is gekomen. Een paarse lijn op de kaart geeft de route aan.

iPhone GPS navigatieOnderweg kwamen de reviewers een plek tegen waar de dataverbinding wegviel. Een paar seconden later bleek dat ze de afslag hadden gemist. Terwijl een normaal navigatiesysteem in zo’n geval je route opnieuw berekent laat Google Maps nog steeds zien welke route je hád moeten nemen. Je zult dus zelf moeten zorgen dat je weer op de aangegeven route terugkomt – en dat kan lastig zijn in een stad met veel eenrichtingsverkeer.

Ook viel het de reviewers op dat de positie op de kaart wel eens achterblijft bij je daadwerkelijke positie. Daardoor zou je gemakkelijk een afslag kunnen missen. Uiteindelijk kwamen de testers wel op de ingegeven bestemming aan, maar een navigatiesysteem zoals die van Garmin is toch een stuk makkelijker in gebruik.

Of de locatiefunctie van de iPhone ook een moving map ondersteunt, waarbij je positie steeds gecentreerd op de kaart verschijnt, blijkt niet uit het review. In ons iPhone 3G review constateerden we dat de locatiestip na verloop van tijd van de kaart verdwijnt en niet zorgt dat de kaart automatisch meebeweegt. Volgens de website van Apple zou de kaart wel moeten meebewegen, zodat de locatiestip altijd in het midden van het scherm staat.

Via: Autoblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:08
Categorie Navigatie
Onderwerpen garmin, gps, locatie, Navigatie, tomtom, tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.