MyScript Calculator: iPhone-rekenmachine werkt met handschrift

MyScript Calculator is een fantastische rekenmachine-app voor iPhone en iPad waarmee je berekeningen op het beeld kan uittekenen.

MyScript Calculator rekenmachineEr is een nieuwe rekenmachine-app voor de iPhone, en een bijzondere ook. In MyScript Calculator friemel je niet met knopjes voor berekeningen en je hoeft ook niet te vegen naar andere schermen om die ene functie op te sporen. Nee: MyScript Calculator laat je wiskundige opdrachten en rekensommen gewoon invoeren door op het beeld te schrijven. De Sinus van 53? Schrijf Sin 53 met de hand en de applicatie toont het resultaat. Een formule? Staartdeling? Wortel? Gewoon uittekenen!

Ontwikkelaar Vision Objects heeft een lijst van de ondersteunde berekeningen in de app opgesteld in de App Store-omschrijving. Als een berekening niet lukt met je manier van tekenen, word je vooral verzocht dat aan te geven bij de ontwikkelaar. Voor het gebruik van de app, is het handig de in-app instructiestappen onder het menu links langs te gaan. Daar kan je verder instellen of DEG en RAD worden getoond, hoeveel decimalen je ziet, of handpalm-gevoeligheid aan- of uitstaat, of je linkshandig bent en of de app statistieken mag verzenden.

Basic operations: +, -, x, ÷, +/‒, 1/x
Misc. Operations: %, √, x!, |x|
Powers/Exponentials: ℯx, xy , x2
Brackets: ( )
Trigonometry: cos, sin, tan
Inverse trigonometry: acos, asin, atan
Logarithms: ln , log
Constants: π, ℯ.

https://www.youtube.com/watch?v=qSESgl3gCFM

Zo goed als het tekenen in de video gaat, zal het niet altijd in de praktijk gaan. Zeker niet zonder stylus en met je vingertoppen. Daarom is het handig dat er een undo-functie binnen handbereik is bovenin het scherm, waarmee je snel een stap terug en een stap vooruit kan doen. De applicatie werkt zowel in de liggende als staande houding van de iPhone en iPad en het mooiste van alles: hij is volledig gratis.

Downloaden: MyScript Calculator (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 12:21
Categorie Productiviteit
Onderwerpen calculator, rekenmachine, wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.