MyMiniWallet: zet tegoeden, kadokaarten en bonnen in een overzicht

Met de iPhone-app MyMiniWallet zet je tegoedbonnen, giftkaarten en bonnen op een rij. Ook kan de applicatie een digitale backup van je lidmaatschapskaarten maken.

MyMiniWallet iPhone iPod touch portemonnee pasjes kortingenIn de hippe ‘lederlook’ waarin Apple woensdag de iOS 5-applicatie Find My Friends op ons losliet, is nu ook een gloednieuwe virtuele portemonnee voor de iPhone beschikbaar. Met MyMiniWallet kun je een digitale kopie van je bankpas, tegoedbonnen, ledenkaarten en giftcards maken en die op de iPhone opslaan. Omdat je bij kaarten ook bedragen en vervaldata kan invullen, kun je via de applicatie makkelijk zien van welke acties je gebruik kan maken.

Je koopt een paar schoenen bij een schoenenwinkel en krijgt een tegoedbon van 18 euro korting als je voor 6 november nog een extra paar schoenen bij de winkel koopt. Je zet de actie in MyMiniWallet onder het tabblad ‘Coupon’. Voordat je de volgende keer naar de winkel gaat, check je de applicatie en word je herinnerd aan de korting – waarvan de bon veel te groot was voor je portemonnee.

Ander voorbeeld: je weet niet welke cadeaus je op je verjaardag wilt hebben en krijgt daarom voor de zoveelste keer een kadobon. Onder het tabblad Gift Cards vul je een label in, het tegoed en de activeringsdatum. Ook kun je een foto van de voor- en achterkant van het bewijs maken, mocht je hem anders niet meer herkennen als je er later eens naar op zoek bent. Als de gegevens ingevuld zijn, verschijnt het item fraai als vakje in het lederen uiterlijk van de applicatie. Klik erop en je hebt de optie ‘Nearby Stores’. De app zoekt dan op Google Maps naar winkels en winkelomschrijvingen die overeenkomen met je labelnaam. Met de optie ‘Open in Maps’- kun je er meteen een route naar uitstippelen. Als een actie dreigt te verlopen, geeft de applicatie je een pushbericht.

De app heeft een paar tekortkomingen. Zo kun je bij een coupon vooralsnog niet het bedrag invullen, in tegenstelling tot de tabbladen giftcards en bonnen. Bij membership is dat natuurlijk ook niet nodig. Eveneens zijn de bedragen in de app in dollar uitgevoerd, al kun je er natuurlijk wel gewoon de europrijs neerzetten en je er niks van aantrekken. We hopen toch dat het wordt veranderd.

Er waren al eerder applicaties die iets vergelijkbaars deden. Het Nederlandse Cardlost laat je backups maken van kaarten in je portemonnee en met WalletCards kun je een fotomapje aanmaken voor virtuele reserves van je pasjes. CardMobili won er vorig jaar de Vodafone Mobile Clicks mee. MyMiniWallet doet het concreter en laat je meteen bedragen en deadlines invullen. Daarmee lost het een probleem op waarvan we eigenlijk niet echt wisten dat we het hadden. Het is best handig om tegoeden en coupons op een rijtje te hebben staan.

Downloaden: MyMiniWallet (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 14:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen actie, portemonnee

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.