Hip & Hot Magazine: Nederlands iPad-blad voor jonge gezinnen

Hip & Hot Magazine is een speciaal voor de iPad gemaakt blad voor jonge gezinnen. Vrouwen, mannen, kids en living hebben hun eigen rubrieken in dit blad dat er bijzonder leuk en frivool uitziet.

Hip en Hot Magazine iPad lifestyle blad gratisEen jaar geleden ontstond het idee aan een tafeltje in een tapasrestaurant: het weblog Hip & Hot moest een magazine krijgen en het zou voor de iPad verschijnen. Nu is het zover. Het eerste digitale nummer van het blad voor jonge, hippe gezinnen is gratis te downloaden in de App Store. Het bevat speels aangeklede artikelen over mode, gadgets, apps, kinderen en leven. Veel bladen die de overstap maken naar de iPad, ademenen de stijl van hun papieren peetvader nog, hier en daar aangevuld met multimedia die je aan kan klikken. Hip & Hot Magazine is van originele een weblog en kon dus met een schone lei beginnen aan de opmaak en indeling van een blad.

Het resultaat mag er zijn. Het magazine is helemaal op de iPad toegespitst, maar maakt puur gebruik van een verticale layout waarbij je de iPad alleen rechtop kan houden. Na de cover en introductiepagina waarin staat aangegeven hoe je het magazine leest, staat er een inhoudsopgave met directe links naar de artikelen. Als je in de optiebalk onderin – die enkel opduikt als je even op het beeld klikt – voor de optie Inhoud kiest, keer je naar die pagina terug. Met de knop overzicht verschijnt er een balk met de verschillende pagina’s in het blad waardoor je kan scrollen en snel een kan selecteren.

In de uitleg vooraan het blad wordt al uitgelegd hoe je het blad leest. Er zijn tekstkolommen waarin een scrollbalk staat, waarbij je kan zwiepen met je vingers binnen de kolom om verder te lezen. Met de bolletjes rechts bovenaan de pagina zie je uit hoeveel pagina’s een artikel bestaat. Dan veeg je de hele pagina naar boven om bij de volgende te komen. Een nieuw artikel begint altijd rechts van het huidige. Het is een doodsimpele navigatie die veel te weinig magazines voor de iPad gebruiken. Naar onder voor meer, naar rechts voor de volgende. Praktisch en eenvoudig in gebruik.

Qua inhoud is Hip & Hot Magazine onderverdeeld in rubrieken die een beetje door elkaar lopen. Achtereenvolgens lees je pagina’s met onderwerpen als Twitter, gadgets, mode, een uitgebreid interview, columns, mode en beauty voor de vrouw, reizen en tal van losse onderwerpen. Dan volgt nog mode voor de man, auto, sport en design. Daarna volgt nog het kids- en living-gedeelte. Op veel pagina’s tref je aan de onderkant een viertal producten met prijs die betrekking hebben tot het onderwerp. Met een klik erop ga je meteen naar de webstek waar je ze kan kopen. Ook staan er klikbare bolletjes bij een artikel waardoor je meer informatie of een link ontvouwt. Op twee plekken kun je zelfs over een stuk beeld wrijven om, als een kraslot, meer informatie te zien. Niet nodig maar erg leuk toegepast.

Het eerste nummer van Hip & Hot Magazine is gratis te downloaden. Ook als thema’s als ‘de hipheid van de polkadot’ je niet aanstaan, is het alsnog een aanrader om het blad eens te bekijken. Al is het maar om te zien hoe leuk, frivool en goed een Nederlands iPad-magazine eruit kan zien.

Downloaden: Hip & Hot Magazine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 14:31
Categorieën Kiosk, Lifestyle, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.