Muziekontdekker Exfm brengt iPhone-app uit

Exfm heeft een iPhone- en iPad-applicatie uitgebracht. Met deze dienst kun je nieuwe muziek ontdekken en onderweg afspelen.

exfm iphoneApple introduceerde vorig jaar september de nieuwe sociale muziekdienst Ping binnen iTunes. Het was bedoeld om nieuwe muziek te ontdekken (en liefst ook aan te schaffen) via vrienden. Maar om nou te zeggen dat is Ping is aangeslagen… niet echt. Dat schept ruimte voor alternatieven, zoals Discovr, Hitlantis en Hypemachine, die we eerder al op iPhone hebben besproken. Exfm denkt als nieuwkomer dat er behoefte is aan nóg een dienst. Maar eigenlijk is Exfm alleen op het iPhone-platform een nieuwkomer. Het bestaat al langer als browser-extensie voor Chrome.

exfmExfm verzamelt alle mp3-bestanden die je tegenkomt, herkent muziek van websites, uit e-mail en bijvoorbeeld Facebook. Vervolgens kun je de leuke muzieknummers uitkiezen en weer delen met vrienden. Daarnaast geeft Exfm je ook nog de mogelijkheid om naar al die muzieknummers te luisteren.

De dienst heeft nu een bijpassende iPhone- en iPad-app uitgebracht, waarmee je de nummers onderweg kunt beluisteren. Het is zelfs mogelijk om je muziek te ‘scrobbelen’ (naar Last.fm sturen) vanuit de app. Ook deel je vanuit de app welke muziek je beluistert via Twitter, Facebook of Tumblr. Exfm heeft naar eigen zeggen al meer dan 50.000 gebruikers.

Downloaden: Exfm (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2011, 20:57
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.