Tafelkluis: oefen met rekentafels in Nederlandse iPhone-game

Tafelkluis is een app die leerlingen in het basisonderwijs helpt met het beheersen van de rekentafels. Je wordt niet alleen beloont door het goede antwoord te geven, maar ook door zo snel mogelijk te zijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TafelkluisDe zomervakantie is door het hele land weer op zijn retour. Dat was voor ons eerder al een reden om de beste iPhone en iPad-apps voor in de klas uit te kiezen, maar wij zijn zo te zien niet de enigen die gebruik maken van deze timing. Zo bracht ontwikkelaar Qink dit weekend de app Tafelkluis uit. Hiermee oefen je met behulp van een spelletje de rekensommen door zo snel mogelijk het antwoord op te zoeken.

Wanneer je Tafelkluis voor het eerst opstart vul je jouw naam en leeftijd in en selecteer je hierbij een avatar. In totaal acht spelers kunnen zo’n profiel aanmaken. Omdat er meerdere spelers gebruik kunnen maken van dat ene toestel, kun je bijhouden wie het hoogste op de scorelijst staat.

Op het spelscherm bevindt zich een raster van twee bij twee, met in de achtergrond een kluis. Op iedere lijn in dit raster bevindt zich een cijfer dat als antwoord dient op een som. Er vallen langzaam stukken dynamiet het level in met daarop een rekensom, die jij zo snel mogelijk moet plaatsen op de juiste lijn. Hoe sneller je dit doet, hoe groener de dynamietstaaf is wanneer je hem plaatst en hoe hoger jouw eindscore zal zijn. Wanneer je een vierkant weet te vormen met jouw dynamiet krijg je ook bonuspunten.

Tafelkluis moet een handige app zijn voor leerlingen die moeite hebben met het leren van de rekentafels. Hoe zij het spel uiteindelijk zullen spelen is nog wel de vraag: kinderen in groep 4, 5 en 6 hebben doorgaans geen iPhone of iPod touch. Wellicht dat een moderne leraar of ouder de app voor in de klas of in huis kan aanschaffen.

Downloaden: Tafelkluis (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2011, 13:42
Categorie Onderwijs
Onderwerpen game, rekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.