Treinverhalen: tweets vanuit de trein verstuurd

In de iPhone-app Treinverhalen lees je de laatste Twitterberichten over treinreizen en alles wat daarbij hoort. 'Jij, leuke spontane jongen met diepbruine ogen, liet mijn hart en Swirl smelten met je gewauwel.'
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Treinverhalen iPhone-appHet beste aan het NS-magazine Rails? De rubriek waarin onbekenden die elkaar ontmoet hebben in de trein elkaar aanschrijven, om de andere onbekende (“Jij, naar alcohol stinkende rode schoenen, groen uitgeleefd jasje maar wel een schattige kop“) nog eens te zien. Het zijn van die typische berichten uit de trein die je in de applicatie Treinverhalen ook wel kan tegenkomen. Omdat de applicatie recente berichten van Twitter laadt met de hashtag #trein, komen er echter ook heel andere zaken naar boven drijven.

Momenteel ligt een deel van het treinverkeer plat door noodweer dat op komst is, en het is niet de verwachting dat het snel beter wordt. Dat zie je terug in de tweets in de applicatie.

Treinverhalen zelf tweet schrijvenJe hebt er geen Twitter-account voor nodig om ze te kunnen lezen en anderzijds kan je de tweets met de hashtag natuurlijk in elke andere Twitter-app lezen, maar toch, in dit uiterlijk heeft het iets van aapjes kijken. Elke tweet staat boven een treinstel op een aparte pagina. Met veegbewegingen roetsj je door de trein heen.

Meestal is de berichtensliert niet te lang en ben je na een bericht of tien wel weer klaar. Het aantal tweets is een beetje karig en wat dat betreft is het misschien jammer dat alleen berichten met de hashtag, en niet alle tweets met het woord trein erin worden geladen. Of dat er een algoritme op zit waardoor je alleen berichten langer dan 80 tekens ziet, bijvoorbeeld. Dat zou dooddoeners als “Straks maar naar de #trein” eruit filteren. Niet alle treinverhalen zijn leuk.

Downloaden: Treinverhalen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 12:06
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.