Moxtra: online vergaderen op de iPad

Moxtra is een handige online vergader-app voor iPad en iPhone waarmee iedereen aantekeningen kan maken op gedeelde documenten.

Moxtra online vergaderen op iPad headerMoxtra is een app voor de iPad en iPhone die bestaat uit twee delen. Met het ene nodig je mensen voor een langere termijn uit voor een map en kan iedereen aantekeningen maken op de documenten erin. Met de andere functie start je een audiovergadering. Je kan dan gratis een conference call houden met andere gebruikers terwijl je documenten voorlegt en daarop gezamenlijk aantekeningen maakt. Daarna worden de documenten teruggegeven aan de initiator. De ambitieuze applicatie is nu voorzien van pushberichten.

Moxtra online vergaderen platformenHet is de tweede update voor Moxtra en de eerste die van de applicatie echt een zelfstandig platform maakt. Je ontvangt nu niet langer e-mails, maar pushberichten als iemand je uitnodigt om een kijkje te nemen in een map met gedeelde documenten, of uitnodigt voor een audiovergadering. Vanaf deze versie van Moxtra, 1.1.1, is het bovendien mogelijk mensen van tevoren uit te nodigen voor een vergadering op een gezette tijd. Daarnaast zie je aan het app-pictogram op de iPad dat je uitnodigingen open hebt staan.

Moxtra lijkt in zekere mate op de succesvolle zakelijke app GoodReader. Je kan de applicatie verbinden aan de online opslagdiensten Dropbox en Box, en kan ook een verbinding leggen met je pc of Mac om aan documenten te komen. Verder kan je foto’s en video’s uit je fotoalbum halen en met een blanco pagina beginnen. Al die bestanden kan je vervolgens kopiëren naar de mappen die Moxtra ‘binders’ noemt.

Moxtra Meet online audioconferentieDaarvoor kan je vervolgens andere gebruikers uitnodigen. Iedereen kan voorts aantekeningen maken op de documenten met markeerstiften, pen, pijltjes en zelfs audio-opnames. Alle aantekeningen van alle uitgenodigde gebruikers zijn onder elkaar terug te vinden met de tekstballon-knop linksboven, met de nieuwste aantekeningen bovenaan. Tijdens audio-opnames worden ook de zichtbare aantekeningen onthouden en die kan je later terugzien als filmpje. Die kan eventueel doorgezet worden naar YouTube en Facebook.

De applicatie heeft aparte tabbladen voor een overzicht van je mappen, een lijst met de laatst ingekeken documenten, het tabblad om een audiovergadering (een Moxtra Meet) mee te starten en een overzicht van de laatste audio-opnames. Centraal daartussen staat de blauw plus-knop om documenten mee toe te voegen. De opzet maakt Moxtra erg gebruiksvriendelijk. GoodReader en Dropbox droegen voor een groot deel bij aan een paperless office. Moxtra heeft in principe de potentie een stap verder te zetten met paperless vergaderen.

Downloaden: Moxtra (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 12:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen documenten, dropbox, goodreader, google documenten, moxtra, vergaderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.