The Croods: nieuwe filmgame van makers Angry Birds

The Croods is de nieuwe iPhone- en iPad-game van Rovio mobile. De maker van Angry Birds heeft niet echt een origineel filmspel gemaakt.

The Croods iPad iPhone Rovio mobileOntwikkelaar Rovio Mobile begeeft zich op nieuw terrein buiten boze vogels die je van een katapult slingert. The Croods is een gloednieuw spel van de makers achter de wereldberoemde Angry Birds-reeks. Het is gebaseerd op een gelijknamige film van DreamWorks die volgende week in de Amerikaanse bioscopen verschijnt. Het spel is echter ook al in Nederland en België te downloaden. Het lijkt meer op Hay Day en The Simpsons Tapped Out dan Angry Birds.

Je bekijkt het spel dan ook van bovenaf en bouwt een klein dorpje in het spel. Net als in The Simpsons, richt het spel zich daarbij vooral op het aansturen van personen. En dan vooral de mannelijke holbewoner die het gezinshoofd speelt in de film. Hij fungeert als jager en verzamelaar van het stel, en plukt onder andere bosjes leeg om voor voedsel te zorgen. Dat voer kan je inzetten voor valstrikken waarmee je beesten kan vangen die goed zijn voor de voedselvoorziening van de familie. Zo houd je je schoonmoeder meteen ook tevreden.

The Croods dieren vangen iPadThe Croods heeft een leuke, tekenfilmachtige stijl die vooral naar voren komt bij de hoofdpersonages. Het spelconcept zelf is helaas niet bijzonder: binnen de kortste keren verzamel je meer voedsel om beestjes te vangen, zet je beestjes neer in tuinen die een nieuw product opleveren en met die nieuwe producten kan je weer nieuwe beestjes vangen. Met een druk op de opa van de familie zie je welke missies je kan uitvoeren om bonussen te krijgen.

Het spel is gratis te downloaden en dat betekent dat het doorspekt is van in-app aankopen op de gebruikelijke manier. Naast het goud dat je verzamelt, zijn er apart te gebruiken kristallen. Daarmee versnel je zo’n beetje alle processen in het spel. Het bekende principe staat dus weer: wil je bepaalde dingen sneller doen of afhandelen, dan betaal je geld voor het kopen van kristallen. Het duurste pakket kristallen kost maar liefst 54,99 euro.

The Croods speelt vloeiend en zit er leuk cartoonesk uit. Omdat het op een film is gebaseerd en omdat de ontwikkelaar van Angry Birds erachter zit, heeft het de potentie een groot succes te worden. Toch zou je zeggen dat Rovio Mobile, eigenaar van de meest succesvolle mobiele game, wel iets geïnspireerders af had kunnen leveren.

Downloaden: The Croods (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 12:58
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.