MovieMeister: Nederlandse iPhone-app toont tv-aanbod films

MovieMeister is een Nederlandse iPhone-app die snel laat zien welke films er vandaag en morgen op televisie komen. Pushberichten kosten geld.

MovieMeister iPhone iPod touch films op tvTelevisiegidsen zijn er in overvloed op de iPhone en er zijn er zelfs behoorlijk wat die ook de gemiddelde waardering van films laten zien. Volgens de Nederlandse app-ontwikkelaars Sjoerd Perfors en Rick Waalders kan het echter nog wel wat duidelijker. Hun MovieMeister is geen complete televisiegids-app, maar een simpele lijst met de films die vandaag en morgen op tv te zien zijn, chronologisch onder elkaar. Je geeft zelf aan of je alleen de Nederlandse, of alle in Nederland te ontvangen kanalen wil zien.

In het laatste geval schaart ook het aanbod van de Belgische, Britse, Duitse en Franse publieke omroepen zich tussen de vermelde films. Je bereikt de optie via het oranje ezelsoor, rechtsonder in beeld. Het is een fraai detail in de stijl van de gehele applicatie: simpel en strak.

Elke film wordt aangekondigd met de titel, een beknopte samenvatting van het script, het tijdstip van uitzenden en de zender erachter. Helemaal links staat een cijfer in een zeshoek. Aan de kleur ervan zie je direct of een film goed is (groen), matig (geel gaat van een kleine voldoende tot een ruime voldoende), of slecht (rood staat voor alles onder een voldoende). De cijfers zijn gebaseerd op IMDb.com, de gerenommeerde filmsite met omvangrijke database.

MovieMeister filmoverzicht MovieMeister herinnering van tevoren

In de details van een film zie je bovenin een cover, de regisseur, het jaartal en genre. Een grotere beschrijving en de cast bevinden zich daaronder. Met knoppen bekijk je de film op IMDb of Filmtotaal.nl, die beiden in de applicatie openen. Je kan filminformatie delen op Twitter, Facebook, per e-mail, sms en je kan het kopiëren naar het klembord.

MovieMeister is gratis te downloaden en heeft als verdienmodel dat je voor eenmalig 89 cent herinneringen kan instellen voor de films die je wilt zien. Een nette dienst voor een nette prijs, maar niet echt doordacht. In verschillende televisiegids-apps heb je die functie namelijk standaard en zelfs in NU.nl, die de gids ‘er even bijdoet’, kan je gratis herinneringen instellen. In MovieMeister bepaal je wel het moment: een uur, half uur, kwartier of 5 minuten van tevoren. Daarnaast: geen andere iPhone-app presenteert films zo overzichtelijk als MovieMeister.

Downloaden: MovieMeister (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2013, 20:15
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen film, televisie, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.