MoneYou lanceert iPhone-beleggingsapplicatie (preview)

MoneYou heeft een iPhone-beleggingsapplicatie gemaakt waarmee je een schaduwportefeuille kunt aanmaken en ook meteen een order kunt plaatsen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone moneyouDe online financiële dienstverlener MoneYou gaat deze week een nieuwe mobiele applicatie lanceren, waarmee je op de iPhone kunt beleggen. Wij kregen alvast een voorproefje van de app, die elk moment in de App Store kan verschijnen. De mobiele MoneYou Beleggen-applicatie is de eerste in een reeks vernieuwingen die het bedrijf gaat uitvoeren. Daarnaast organiseert MoneYou een aantal acties, zoals een verloting van iPhones onder nieuwe klanten.


MoneYou Beleggen is straks gratis verkrijgbaar in de App Store en maakt het makkelijk om zelf (tot op de euro nauwkeurig) het maximale risico van je belegging te bepalen. Je kunt vanaf 1 euro beleggen en vanuit de applicatie meteen een order plaatsen.

Na installatie van de app krijg je een scherm te zien met drie tabbladen: Beleggen, Portefeuille en een informatietabblad met veelgestelde vragen. Het beleggen bestaat uit vier stappen: je bepaalt in stap 1 hoeveel je wilt beleggen (dit moet een bedrag tussen 1 en 1 miljoen euro zijn) en geeft vervolgens in stap 2 aan hoe je dat bedrag wilt verdelen. Met behulp van schuifjes bepaal je welk gedeelte een vast rendement van +2,7% moet hebben en voor welk gedeelte je grotere koersschommelingen acceptabel vindt. Je kunt daarbij ook een bepaald onderdeel vastzetten met een hangslotje. Wil je bijvoorbeeld de helft van je inleg een vast rendement geven en met de rest van het geld wat meer risico’s lopen, dan kan dat. Bij het verplaatsen van de schuifjes zie je meteen wat het minimum- en maximumrendement na 1 jaar is.

Ben je tevreden met het verplaatsen van de schuifjes, dan ga je naar het volgende tabblad om je rendement te bekijken. Je kunt daarbij what if-analyses uitvoeren met de AEX-index. Je kiest hoeveel procent de AEX-index op de einddatum is gestegen of gedaald en ziet dan meteen hoeveel rendement je in zo’n situatie zou binnenharken. Voor de echte zwartkijkers kun je met een maximale daling van -50% rekening houden (maar ook met een maximale stijging van 50%).

Klaar met rekenen? Dan kun je in stap 4 een order plaatsen bij MoneYou Beleggen. Dat is ook het moment waarop je moet inloggen met je account. Helaas is dat ook meteen het minst geslaagde onderdeel van de app: de iPhone-applicatie sluit af en stuurt je door naar de website van MoneYou (een ingebouwde browser in de app was mooier geweest), die totaal niet is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Dat wordt dus pinchen en scrollen om het juiste vakje te vinden om te kunnen inloggen. Omdat ik geen rekening bij MoneYou heb, kon ik niet controleren hoe het daarna verder gaat, maar ik neem aan dat je de gekozen bedragen en risicoverdelingen niet nogmaals moet invoeren. De parameters die worden meegestuurd naar de website bevatten de inleg die je hebt gekozen.

MoneYou bevat ook een tweede tabblad waar je een schaduwportefeuille kunt invullen. Dit geeft aan wat je inleg is geweest en wat je huidige waarde is bij het aangegeven rendement. Het laatste tabblad ‘MoneYou Beleggen’ bevat simpelweg informatie over zaken als: wat is de AEX Index, waar vind ik brochures en voorwaarden en welke kosten zitten eraan vast? Daar is ook te lezen dat MoneYou 100% dochter van ABN AMRO is.

Meer info over de acties is te vinden op www.moneyou.nl/mobile.

Downloaden: MoneYou Beleggen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2010, 1:04
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen beleggen, financieel, money
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.