Moldiv: populaire fotocollage-app krijgt metamorfose

Moldiv 2.0 voor iPhone en iPad is een populaire en uitgebreide fotocollage-app, die qua ontwerp en opties totaal is vernieuwd.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

moldivDe naam zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar het is een van de populairste en meest uitgebreide apps om fotocollages te maken: Moldiv. De applicatie had al een gemiddelde van 4,5 ster in de App Store, maar de makers besloten desondanks om de app compleet op de schop te doen. Daardoor heeft Moldiv nu een nieuw icoon, een platte interface en tijdschrift-achtige pagina’s om foto’s in te plakken. Daarnaast is de interface van de iPad-versie verbeterd en is het voortaan mogelijk om meerdere filters en effecten tegelijk op alle foto’s in de collage toe te passen. Zo bespaar je weer tijd.

Met de nieuwe tijdschrift-pagina’s kunnen gebruikers kiezen uit 30 templates, die variëren van covers van tijdschriften tot posters en plakboeken met een bepaald thema. Daarna kunnen ze deze vullen met eigen foto’s, stempels, lettertypes, kleuren en patronen. Op het eerste gezicht lijken de pagina’s allemaal aan de drukke kant, maar het eindresultaat hangt natuurlijk volledig af van welke foto’s je erin zet. De teksten die standaard op de pagina’s staan kun je verwijderen of aanpassen naar smaak.

tijdschriftscherm

Moldiv is gratis, maar werkt net als veel andere foto-apps met in-app aankopen, waarmee je pakketten met extra filters en achtergronden kunt aanschaffen. Na deze update zijn daar weer een aantal nieuwe premium-effecten aan toegevoegd, met mysterieuze namen als Moody, Misty en Dreamy. Dat er zoveel pakketten zijn wil echter niet zeggen dat je deze ook echt nodig hebt. Met de 80 prefab collages, 45 effecten, 250 lettertypes en 80 patronen die gratis beschikbaar zijn kan de gemiddelde collage-maker vast zijn hart ophalen.

De alternatieven voor Moldiv zijn zo talloos dat in eerste instantie onduidelijk is waarom juist deze app 12 miljoen gebruikers heeft weten binnen te harken. Na het testen blijft staan dat Moldiv niet per se origineel is, maar dat het gebruiksgemak en al die mogelijkheden deze vrolijke app nèt dat streepje voor geven.

Downloaden: Moldiv (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 16:28
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotocollage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.