Qrtd: digitale koffietafelboeken maken op de iPad

Qrfd is een nieuw Belgisch platform voor lookbooks en digitale koffietafelboeken. Gericht op mensen in kunst, mode en meer.

a-cut-aboveKoffietafelboeken gaan niet helemaal verdwijnen door de iPad. Sterker nog: als je het idee van een koffietafelboek naar de iPad vertaalt, krijg je iets heel nieuws. Een mooie app waarin je je portfolio of lookbook kunt presenteren, zonder dat je een dik boek mee hoeft te nemen. Qrtd (‘Curated’) is een nieuw Belgisch platform om dergelijke lookbooks te maken met je beste creatieve werk. De eerste apps die met Qrtd zijn gemaakt staan al in de App Store: A Cut Above over het Antwerpse streetwear-label ‘A Cut Above’ en een app van de Amerikaanse soulzanger Jesse Boykins III bijvoorbeeld. Daarnaast is er een app van haarstylist Pascal van Loenhout en een portfolio van de Afrikaanse fotograaf Juan Quazi King. Kristof Van Brussel, de man achter Qrtd, richt zich vooral op creatieve beroepen.

Ook merken die actief zijn op het gebied van mode, lifestyle of kunst kunnen Qrtd gaan gebruiken. In plaats van een portfolio op Instagram maak je een lookbook met eigen naam en appicoon. De prijs is voor elk project verschillend. Wat je als curator zelf nog moet doen, is ‘instagrammen’: mooie foto’s bij elkaar zoeken, die door Qrtd automatisch in de app komen te staan. Je zou het kunnen vergelijken met Taschen, de uitgeverij die kunst sinds de jaren tachtig toegankelijk maakte in boeken over mode, architectuur en fotografie. Qrtd probeert zich van Instagram te onderscheiden met een betere gebruikersinterface en curatie-tools.

Meer info: Qrtd

Schwaza_portrait_ill

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2014, 19:44
Categorieën Belgische apps, Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.