Indrukwekkende shooter Modern Combat 3 voor iPad uitgebracht

Modern Combat 3: Fallen Nations is de meest indrukwekkende shooter op de iPad en iPad 2 tot nu toe. Uitgever Gameloft heeft zich uitgesloofd en zowel de singleplayer als online multiplayer maken indruk.

Modern Combat 3 iPhone iPod touch screenshotDe bekende gameontwikkelaar Gameloft heeft vannacht Modern Combat 3: Fallen Nations voor de iPad en iPhone uitgebracht. Het is het derde deel in de reeks schietgames waarin je als Amerikaans elitesoldaat aantreedt tegen terroristen. Ditmaal neem je het op tegen het internationale KPR-front. Dat doe je met alle bombarie en explosies die daarbij komen kijken in dertien verschillende missies. Daarnaast is ook een uitgebreide online multiplayer-modus voor twaalf spelers van de partij.

Waar de vorige delen van Modern Combat misschien nog een beetje knullig overkwamen, heeft Gameloft de productiewaarden van het derde deel behoorlijk opgeschroefd. In de eerste missie veeg je eerst daken van flatgebouwen schoon van terroristen en ga je daarna te voet verder in een flat om geheime documenten te ontfutselen. De missie eindigt met een shootout in een grote lobby van het gebouw. Fallen Nations biedt meteen al een indrukwekkend scenario, detailrijke omgevingen en vloeiende actie. Ook de muziek en geluidseffecten maken indruk. Hieronder staat een video van dat eerste level, genomen op de iPad 2.

Je loopt in het schietspel met de stick links op het scherm. Rondkijken en richten doe je door over het beeld te swipen. Dat is wel eens fout gegaan bij schietspellen, zoals onlangs nog bij Warm Gun. In Modern Combat 3 voelt de besturing snel vertrouwd aan. Het spel helpt je overigens zelf een handje bij het richten. Wel moet je de iPad opeens anders vasthouden als je een sprintje wil trekken. Die knop zit op een onhandige plek. Modern Combat 3 iPad screenshotAls je een Apple TV hebt, kan je Modern Combat 3 op je televisiescherm spelen middels AirPlay-functionaliteit. De iPad verandert dan in de controller.

In de dertien missies van de verhaallijn schiet je jezelf een weg van Los Angeles naar Pakistan. Het grootste gedeelte van het spel ben je te voet, maar er zijn ook sessies in voertuigen. De online multiplayer-modus verlengt de levensduur van het spel aanzienlijk. Maximaal 12 personen kunnen het tegen elkaar opnemen in 6 speelvelden en 7 verschillende speltypes.

Modern Combat 3: Fallen Nations is het meest gepolijste schietspel dat we tot nu toe voor de iPad gezien hebben. Fans van het genre mogen hem niet over het hoofd zien.

Downloaden: Modern Combat 3: Fallen Nations (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2011, 13:16
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.