Mobiele gamesmarkt op iPhone en Android groter dan Nintendo DS

Uit onderzoek van Flurry Analytics blijkt dat er meer omzet uit de portable gamesmarkt vooral afkomstig is van mobiele games. De Nintendo DS zou dit jaar voor het eerst overschaduwt worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nintendo DS iPhone PSPUit onderzoek van Flurry Analytics blijkt dat de omzet uit de mobiele gamesmarkt inmiddels groter is dan die van de Nintendo DS. De resultaten zijn opmerkelijk, omdat afgelopen jaar de Nintendo DS nog voor meer omzet zorgde. Inmiddels zouden iOS en Android voor meer dan 58 procent van de portable gamesmarkt verantwoordelijk zijn.

Volgens de cijfers van Flurry Analytics stond de Nintendo DS in 2011 garant voor 36 procent van de omzet binnen de mobiele gamesmarkt. De Sony PSP bezat slechts 6 procent van de markt. De cijfers van dit jaar zijn bijna een spiegeling van vorig jaar: toen was Nintendo verantwoordelijk voor 57 procent van de omzet binnen de mobiele markt, terwijl iOS en Android slechts 34 procent onder hun hoede namen.

Helemaal eerlijk is de vergelijking van Flurry Analytics niet. Zo wordt alleen de Nintendo DS, Nintendo’s portable spelcomputer, tegenover alle iOS en Android-devices gezet. Daarnaast bracht Nintendo in februari de Nintendo 3DS uit, die de Nintendo DS opvolgde. Daar staat wel tegenover dat de Nintendo 3DS ondermaats presteerde. Nintendo-president Satoru Iwata halveerde hierdoor zelfs zijn eigen salaris.

Flurry Analytics Nintendo iOS

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 15:17
Categorie Games
Onderwerpen analyse, nintendo, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.