Rocket Riot HD: Nederlandse game voor de iPad verschenen

De Nederlandse actiegame Rocket Riot is in de App Store verschenen. In dit spel bestuur je een mensvormige raket die er op uit gaat om de piraat Blockbeard tegen te houden.

Rocket Riot HDNa slechts twee dagen sinds de aankondiging van Rocket Riot HD is het spel al in de App Store te vinden. Je bestuurt in dit Nederlandse actiespel een mensvormige raket, die zich een weg door met gigantische pixels gevulde levels heenblaast en zijn tegenstanders ondertussen uitschakelt. Eerder verscheen de game al op de Xbox 360 als downloadbare titel. De multiplayer-modus uit het origineel lijkt te ontbreken uit de iPad-versie.

Je loopt in Rocket Riot niet door levels, maar zweeft juist. In een campagne van 48 levels trek je er op uit om de piraat Blockbeard te verslaan. Je moet ondertussen met behulp van een bazooka en een aantal power-ups vijanden in je pad opblazen. Levels bestaan uit grote pixels, die uit elkaar blazen wanneer je een hap uit de muur schiet. De visuele stijl van de personages zorgt voor een melige spelsfeer.

De multiplayer-modus, één van de sterke punten van de Xbox-versie, is niet in de iPad-versie van het spel aanwezig. Ontwikkelaar Codeglue vertelde aan iPadclub dat deze voor latere updates ook nog niet op de planning staat. “Het hangt er eventjes van af hoe goed Rocket Riot het in de App Store zal doen.”

Rocket Riot HD is een universele app, wat betekent dat hij op zowel de iPad als iPhone te spelen is. Om de lancering te vieren is de game tijdelijk goedkoop.

Downloaden:Rocket Riot HD (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 10:39
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.