MindFeud: Wordfeud met vormen op iPhone

MindFeud is een nieuw online-spel voor de iPhone in de traditie van Wordfeud, Draw Something, Word On en Rumble. In het spel leg je rijen van gelijke vormen of kleuren op het spelbord.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MindFeud Wordfeud met vormen headerMet het enorme succes van Wordfeud en recenter Draw Something, kon het bijna niet uitblijven dat er veel meer online multiplayer-spelletjes zouden verschijnen waarin in je eigen tijd een beurt kan spelen. We behandelden op iPhoneclub.nl onder andere al het tekenspel Charadium II en de Nederlandstalige woordenspellen Word On en Ruzzle (voorheen Rumble). Het nieuwe MindFeud is niét Nederlands. Dat hoeft ook niet, want het spel laat zich het best omschrijven als Wordfeud met vormen.

Net als in Scrabble en Wordfeud heb je in het nieuwe MindFeud een speelbord waar je de verschillende steentjes op moet leggen. Je hebt steentjes in zes verschillende kleuren en met zes verschillende vormen erop. Die leg je op het bord zodat je een rij maakt van óf dezelfde kleur óf dezelfde vorm. MindFeud screenshotZo kan je bijvoorbeeld een groen en een blauw vierkant neerleggen naast een geel, rood en zwart vierkant. Je krijgt punten voor het aantal aangelegde steentjes en de lengte van de rij. Net als in Wordfeud, kan je ook een steentje neerleggen dat in één keer profiteert van twee andere rijen en voor beide rijen punten incasseert.

Het bord heeft een x-vorm van vakjes met een speciale betekenis. Als je een vorm op een paars vak legt, krijgt je rij neergelegde vormen een dubbele waarde. Een blauw vak levert zelfs drie keer het aantal punten in de rij op. Een beknopte speluitleg met beeld helpt je om MindFeud snel te begrijpen.

MindFeud ziet er tijdens het spel leuk uit. De vormen en kleuren laten zich goed van elkaar onderscheiden, maar eenmaal op het bord oogt het wel een beetje priegelig. De reclame in de menu’s kan je weghalen voor 79 cent en vrienden kan je uitnodigen op naam en met een Facebook-oproep. Ook kan je het opnemen tegen een willekeurige tegenstander.

Downloaden: MindFeud (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 13:34
Categorie Games
Onderwerp wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.