Draw Something twintig miljoen keer gedownload

Het iPhone-spelletje Draw Something zou inmiddels twintig miljoen keer gedownload zijn. Dit betekent dat de app in de afgelopen anderhalve week 14 miljoen keer is gedownload. De ontwikkelaar maakt honderdduizenden dollars omzet per dag.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Draw SomethingHet bekende tekenspelletje Draw Something is inmiddels twintig miljoen keer gedownload, zo laat Business Insider vandaag weten. Er zouden op sommige momenten drieduizend tekeningen per seconde worden verzonden. Op 1 maart schreven wij nog dat Draw Something zes miljoen keer was gedownload: dit betekent dat de app in ongeveer anderhalve week 14 miljoen keer is gedownload. Hierdoor zou de ontwikkelaar honderdduizenden dollars per dag aan omzet maken.


De groei is zeer opmerkelijk: Draw Something kwam namelijk pas in februari uit. Ontwikkelaar OMGPOP laat in een infographic zien hoe Draw Something de afgelopen paar weken is gegroeid. Hierin zie je hoe er nog maar drie tekeningen per seconde werden gemaakt op 12 februari, maar dat dit aantal op 11 maart toenam naar drieduizend per seconde.

Het fikse aantal Draw Something-downloads betekent niet automatisch dat OMGPOP ook zoveel apps verkocht heeft: naast de betaalde versie is er immers ook een lite-variant van de app, waarbij je tussen beurten door reclame te zien krijgt. De ontwikkelaar verdient waarschijnlijk wel aan deze advertenties. De app is voor zowel iOS als Android verkrijgbaar.

Business Insider stelt dat Draw Something inmiddels meer gebruikers heeft dan de drie jaar oude incheckdienst Foursquare, en dat ze bijna gelijk hebben gespeeld met Instagram.

Draw Something schotelt je een onderwerp voor dat je moet natekenen. Je medespeler moet vervolgens raden wat je precies hebt getekend. Op deze manier probeer je een zo hoog mogelijke score met elkaar op te bouwen.

Downloaden: Draw Something (€0,79)
Downloaden: Draw Something Free (gratis, met reclame)

Draw Something stats

Nog lang niet zat van online spelletjes? Zie ook de vandaag besproken nieuwe Woordfeud-achtige game Word On

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.