Air Display ondersteunt voortaan Retina-resolutie nieuwe iPad

De iPad-app Air Display ondersteunt voortaan de Retina-resolutie van de nieuwe iPad. Hierdoor kun je jouw iPad als een computerscherm van 2048 bij 1536 pixels gebruiken. HiDPI-modus laat lagere resoluties er mooier uit zien.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Air DisplayDe iPad-app Air Display maakt het al langere tijd mogelijk om je iPad om te toveren tot een tweede scherm voor je Mac of Windows-computer. Door een update kun je voortaan gebruik maken van de nieuwe iPad’s Retina-resolutie voor dit scherm. Heb je OS X Lion geïnstalleerd, dan kun je de nieuwe HiDPI-modus inschakelen om ervoor te zorgen dat de interface ook de resolutie goed benut. Hierdoor ziet OS X er mooier uit, zonder dat je een ontzettend hoge resolutie hoeft te benutten.


Je kunt volgens ontwikkelaar Avatron een resolutie van 2048 bij 1536 pixels gebruiken om je monitor op een iPad te tonen via Air Display. Kies je er echter voor om de originele resolutie van 1024 bij 768 te gebruiken, dan kun je ook HiDPI activeren. De interface zelf gebruikt hierdoor meer pixels, zodat hij er uitziet als bijvoorbeeld een Retina-app op de iPad. HiDPI zit volgens de ontwikkelaar van Air Display in OS X Lion verwerkt, maar is niet vanuit de systeeminstellingen in te schakelen.

Je kunt Air Display nog steeds kopen voor €7,99. Om van de app gebruik te maken moet je ook de bijbehorende software voor OS X downloaden. De Windows-versie vind je hier.

Downloaden: Air Display (€7,99)

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 augustus 2014 om 20:46
Categorie
Diensten

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.