Mijn dier is zoek: gezochte en gevonden huisdieren op de iPhone

Mijn dier is zoek voor de iPhone en iPod touch biedt een overzicht van momenteel vermiste en in het asiel gevonden huisdieren zoals honden, katten, konijnen en vogels. De app is gratis te downloaden.

Mijn dier is zoek iPhone iPod touch vermiste dierenIs je kat of hond spoorloos verdwenen? Je kan een poster aan de bomen in de buurt hangen. Misschien is het nog wel de beste optie van allemaal. Maar het gaat wel om je trouwe viervoeter, dus liever het zekere voor het onzekere toch? Daar kan Mijndieriszoek.nl uitkomst bieden. De website heeft onlangs een gelijknamige iPhone-applicatie uitgebracht waarop je kan zien welke dieren worden gezocht door hun baasjes en opgevangen zijn in asielen. Daar zitten overigens ook vogels, konijnen en exotischere dieren tussen.

Er zijn twee onderdelen in Mijn dier is zoek: dieren die zijn gevonden in asielen en dieren die worden vermist door hun baasjes. Beide categorieën zijn onderverdeeld in honden, katten, konijnen en andere knaagdieren, vogels (in de praktijk vooral parkieten) en overige diersoorten. Daartussen zitten momenteel veel schildpadden.

Middels filters kun je specifiek zoeken op eigenschappen van dieren. Het is daarbij niet mogelijk om dieren in je nabije omgeving te zoeken, maar er kan wel op provincie gezocht worden. Andere opties zijn ras, geslacht, kleur, castratie en de vanafdatum van het verblijf in het asiel of de vermissing. Als een bepaald filter of een combinatie van filters geen resultaten oplevert, geeft de app overigens een foutmelding dat er geen verbinding tot stand kan worden gebracht.

Onder het tabblad Asielen zie je op een kaart waar asielen in de buurt zich verschuilen en kun je de contactgegevens van een asiel achterhalen als je op een rode pin drukt. Zo biedt het naast een overzicht van vermiste en gevonden dieren, dus ook links en telefoonnummers die naar het volgende huisdier kunnen leiden.

Downloaden: Mijn dier is zoek (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 15:19
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp dieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.