iPawn: iPad-speelstukken van bordspellenmaker Jumbo

Jumbo zal vanaf 15 november iPawn-pakketten verkopen. Hiermee kun je een interactief bordspel op je iPad verkopen met ouderwetse pionnen en speelstukken.

iPawn ganzenbordDe bordspellenfabrikant Jumbo zal vanaf 15 november de iPawn verkopen. Hiermee kun op je iPad een ouderwets bordspel spelen met echte pionnen. Je downloadt de speelborden gratis in de App Store, waarna je de benodigde speelstukken in de winkel koopt. De onderkant van bijvoorbeeld een pion wordt herkend door het scherm van je iPad, waardoor de twee met elkaar kunnen communiceren.

Je kunt op het moment Ganzenbord, Slangen en Ladders, Air Hockey en Hengelspel spelen met een iPawn-pakket. Hoewel deze spellen door iedereen te downloaden zijn, is het lastig om ze te spelen zonder de iPawn-speelstukken. Zo verwacht bijvoorbeeld Ganzenbord dat je pion constant contact maakt met het scherm.

Voor ieder bordspel is er een speciaal iPawn-pakket. Zo moet je voor Ganzenbord de speciale Ganzenbord iPawn-set kopen en verwacht Slangen en Ladders dat je het daarvoor beoogde pakket koopt. Wij vermoeden echter niet dat het onmogelijk is om te spelen met totaal andere iPawn-speelstukken: het scherm van je iPad maakt namelijk weinig onderscheid tussen de grootte van je pionnen. Daar staat wel tegenover dat ganzenbord natuurlijk net wat minder leuk is zonder de ganzenbord-speelstukken.

Hoewel je ouderwetse speelstukken nodig hebt, zijn de bijbehorende apps niet statisch. Dobbelstenen tik je aan op het scherm en de resultaten van je acties gaan vaak gepaard met animaties.

Jumbo zegt dat de vier iPawn-spellen vanaf 15 november verkocht zullen worden. De pakketten moeten vanaf dan verkocht worden in speelgoed- en multimediawinkels. De adviesprijs voor een set ligt op €9,99.

Downloaden: Air Hockey (gratis)
Downloaden: Ganzenbord (gratis)
Downloaden: Hengelspel (gratis)
Downloaden: Slangen & Ladders (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2011, 15:55
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.