Mijn Biologische Kalender: zwanger worden met de iPhone

Wanneer ben je het vruchtbaarst ten opzichte van je menstruatieperiode? De iPhone-app Mijn Biologische Klok van Predictor geeft er antwoord op en laat je in een kalender bijhouden wanneer je seks hebt gehad.

Mijn Biologische Klok iPhone header‘Zwanger worden met de iPhone’ was al eens de kop van een opmerkelijk verhaal uit januari 2010, waarin een vrouw met behulp van een iPhone-applicatie na verscheidene pogingen eindelijk zwanger was geworden. Dat deed ze aan de hand van een menstruatiekalender, en het nieuwe Mijn Biologische Kalender is zo’n app in het Nederlands. Het bevat naast een agenda ook tips, een woordenboek en een optie om te registreren wanneer je seks hebt gehad.

De applicatie gaat er bij het opstarten vanuit dat je de afgelopen vijf dagen hebt gemenstrueerd. Je kan die periode in hetzelfde startscherm naar eigen hand zetten alvorens de applicatie vraagt of je een account wilt aanmaken. Je maakt een account aan om gegevens bij te houden. Als je geen account maakt, worden er geen gegevens opgeslagen. Jezelf registreren is echter best tricky. De twee bovenste balken in beeld moet je invullen, maar het is niet duidelijk wat erin hoort te staan. Proefondervindelijk kunnen we stellen dat in de bovenste balk een e-mailadres ingevuld moet worden.

Mijn Biologische Klok laat dan in een scherm zien welke dag het vandaag is, waar deze dag in je vruchtbaarheidsproces om draait en wat de tip van de dag is. Die gaat vaak over voeding die je wel en juist niet tot je moet nemen. Met de knop ‘Toon mijn biologische klok’ of het tabblad Kalender linksonderin, kom je terecht in een maandoverzicht dat lijkt op die van de iPhone-agenda zelf. De menstruatieperiode is lichtroze aangegeven en groene vakken staan voor de dagen waarop je het meest vruchtbaar bent. Als je op een datum drukt, zie je een tip of de melding dat je lichaam zich voorbereidt op een eventuele innesteling van de eicel. Met de plus-knop rechtsboven kun je zelf aangeven wat die dag voor jou betekende. Was het de begin- of einddatum van een menstruatie? Heb je seks gehad die dag? Wat was je lichaamstemperatuur en: ben je zwanger?

Het plus-scherm wordt aan de overkant aangevuld met de informatie van de dag, de tip van de dag en een instructievideo van app-opdrachtgever Predictor. Bij die YouTube-video’s is iets raars aan de hand trouwens: aan het einde ervan springt het filmpje niet terug naar de app, maar laat hij een overzicht zien van aanverwante video’s en moet je de applicatie volledig afsluiten (in de multitask-bar) om weer bij de kalender te komen. Omdat je dan zonder een account alweer je gegevens kwijt bent, raden we aan toch een account aan te maken ondanks de raadselachtige lege velden.

Downloaden: Mijn Biologische Klok (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2011, 15:30
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen klok, vrouwen, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.