Microsoft brengt (bijna) een iPhone-applicatie uit: ExecTweets

Microsoft is sponsor van een nieuwe iPhone-applicatie, ExecTweets. Met deze applicatie kun je tweets van topmannen lezen. Maar wat heeft Microsoft ermee te maken?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

exectweetsHet is altijd leuk om de hilarische website msmobiles.com te lezen: de website gaat over Windows Mobile, maar wordt geschreven door iemand die een hartgrondige hekel aan Microsoft heeft. Omgekeerd heeft Microsoft vast ook een hekel aan meneer Rutkowski, maar ze zijn netjes genoeg om dat niet in het openbaar te zeggen. Daar zijn wel andere methoden voor, zoals uitsluiting van exclusieve bijeenkomsten en insider-netwerken. Op msmobiles wordt nu gesproken over een nieuwe iPhone-applicatie die Microsoft heeft uitgebracht: ExecTweets. En alweer hebben ze alléén aan de iPhone gedacht en niet aan het eigen platform Windows Mobile. Dat gebeurde met Seadragon ook al. De vernedering is compleet!

Toch blijkt ExecTweets helemaal niet door Microsoft gemaakt, maar door de website met de gelijknamige naam in opdracht van Federated Media. Microsoft is wel een partner in het project. Het lijkt erop dat ze de applicatie gewoon gesponsord hebben, in ruil voor advertenties. Dat is niet vreemd, want ook iPhone-gebruikende topmannen moeten wel eens computers aanschaffen. De keuze valt dan nog steeds 9 van de 10 keer op een Windows-machinepark, dus adverteren in een iPhone-applicatie heeft wel degelijk zin. Toch klopt het niet, vindt msmobiles. In het kenmerkende kromme taalgebruik: “Oh my! If Microsoft itself is not taking their own platform seriously, then why end users should?” Gelukkig wordt de website van de Duitser Rutkowski al jaren niet meer serieus genomen, ook niet in de Windows Mobile-community. Zelf ga ik liever naar Mobility Minded of Pocketinfo, gemaakt door Nederlanders waar geen steekje aan los zit.

En wat ExecTweets betreft: het is een applicatie waarmee je Twitterberichten van bekende kopstukken uit de zakenwereld kunt lezen, zoals Richard Branson en Tim O’Reilly.

Downloaden: ExecTweets (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:38
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.